Legalisering van online poker in VS dichterbij door uitstel UIGEA

November 26, 2009 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Amerikaans congres

Uit welingelichte kringen rondom de Amerikaanse senator Barney Frank is vernomen dat minister van Financiƫn Timothy Geithner de inwerkingtreding van de UIGEA met een half jaar heeft uitgesteld. Daarmee wordt te elfder ure gereageerd op verzoeken van Frank, zowel als van een 25-tal andere politici om dit te doen. De behandeling van een nieuw wetsvoorstel van Frank is gepland op 3 december. Als dit wordt aangenomen, zal de UIGEA geheel of gedeeltelijk worden herzien of zelfs helemaal afgeschaft. Het ziet er nu serieus naar uit dat Frank voldoende steun voor zijn nieuwe wet gaat krijgen. Geithner zou nooit op het verzoek tot uitstel zijn ingegaan, als hij daar geen goede gronden voor zag. Het bericht van het uitstel is afkomstig van Joe Brennan, de voorzitter van de Interactive Media Entertainment and Gaming Association. Een extra grond voor het uitstel kan ook gelegen liggen in het feit dat grote verwarring bestaat onder banken en creditcardmaatschappijen welke transacties nu precies verboden zijn en welke niet. Het afwijkende beleid van een aantal staten maakt deze verwarring alleen maar groter. Zo is nu ook Florida bezig om te bezien of in elk geval het online poker niet gelegaliseerd kan worden.

Tagged with:

Leave a Comment