Poker tip: de Squeeze Play

September 18, 2011 Posted in Binnenlands Poker Nieuws by

Eens in de zoveel dagen proberen we je op deze site van een paar handige poker tips te voorzien die hopelijk helpen je spel te verbeteren en je zo meer kans geven je winst te vergroten. Laten we deze keer eens kijken naar één van de meest gebruikte en bekendste plays in poker, de Squeeze Play. Als je weleens poker op televisie kijkt, kan het bijna niet anders dan dat je deze term weleens langs hebt horen komen. Voor de wat meer ervaren poker speler is de Squeeze Play een belangrijk en veel gebruikt wapen uit zijn of haar poker arsenaal.

Als je poker speelt kun je niet de hele tijd gaan zitten wachten totdat je azen of heren krijgt, je zal af en toe ook een move moeten maken met wat minder goede handen en op het juiste moment een bluf moeten plaatsen. zeker in toernooien is dit van belang omdat je anders langzaam maar zeker leeg bloedt. Een Squeeze Play is een goede tactiek om ook zonder briljante kaarten toch een aardige winst in de wacht te slepen. Maar wat is nu precies een Squeeze Play?

Een typische Squeeze Play verloopt als volgt. Een actieve en agressieve speler in een latere positie maakt een raise en krijgt een call van de Button. Jij zit in de Blind en het is aan jou om te beslissen. In principe is er geen reden om aan te nemen dat één van de twee andere spelers in de pot een geweldige hand heeft. De agressieve speler kan met zo ongeveer alles raisen vanuit een late positie en hetzelfde is waar voor de Button, die met zo ongeveer alles wel zou kunnen callen.

Door nu een grote re-raise te doen vanuit de Blind, zet je de originele raiser klem tussen jou en de Button, je “Squeezed” deze speler tussen jullie twee in als het ware. Door je grote re-raise moeten beide andere spelers er vanuit gaan dat je iets goeds hebt. De raiser can je eventueel callen, maar heeft dan nog de Button achter zich zitten en zal dus alleen callen als hij een erg goede hand heeft of dan misschien jouw raise re-raisen, in  dat geval kun je dan gewoon folden. Maar, in de meeste gevallen zullen de kaarten van zowel de raiser als de Butoon niet goed genoeg zijn om je raise te callen en pik je dus een goede pot op. Probeer de Squeeze Play maar eens uit en je zal zien dat het de moeite vaak meer dan waard is. Zorg er dan wel voor dat je re-raise hoog genoeg is om de anderen weg te jagen.