Weer Nederlands succes tijdens WCOOP

September 22, 2011 Posted in Binnenlands Poker Nieuws by

De World Championship of Online Poker is al weer een paar weken bezig bij PokerStars en gaat de laatste week in. De WCOOP is een soort alternatief wereldkampioenschap voor poker waar net als bij de World Series of Poker naast de geldprijzen ook gouden Bracelets te winnen zijn voor de winnaars. Bijna vier weken lang worden er bij PokerStars in het kader van de WCOOP tientallen poker toernooien gespeeld in zo ongeveer alle verschillende poker variaties, Texas Hold’em, Seven Card Stud, Omaha, etc., ze komen allemaal aan bod tijdens de WCOOP. De Nederlanders doen het dit jaar verbazingwekkend goed tijdens WCOOP.

Verschillende Nederlanders wisten de finale tafels van een groot aantal van de gespeelde toernooien te bereiken en een aantal toernooien kenden zelfs een Nederlandse winnaar. Nog maar een paar dagen geleden won Noah Boeken bijvoorbeeld nog een WCOOP Bracelet. Ook gister was er weer een Nederlands succes te melden tijdens de WCOOP.

Event 50, een $350K guaranteed Big Antes No Limit Texas Hold’em toernooi, was het zoveelste toernooi waarin de Nederlanders het goed deden en waar ook een Nederlander er vandoor ging met de hoofdprijs en de Bracelet. Dit event trok in totaal 2.453 spelers. Dit grote aantal inschrijvingen zorgde ervoor dat de totale prijzenpot steeg naar bijna een half miljoen dollar, dus er was zeer zeker iets te winnen tijdens dit toernooi.

De Nederlander PjotrNL deed het hele toernooi al goede zaken en wist uiteindelijk met een vierde stack de finale tafel te bereiken. De eerste paar handen die door PjotrNL verliepen niet al te goed en hij moest een deel van zijn chips inleveren na een paar bad beats. Maar, al snel wist onze landgenoot zich te herpakken door SarahSuger er op de zevende plek van tafel af te gooien. Toch bleef het stroef gaan voor PjotrNL.

Toen er nog maar vier man over waren had hij nog de laagste stack, maar vanaf dat moment ging het Pjotr voor de wind. Uiteindelijk kwam hij heads up met een stack van meer dan 10 miljoen tegen een stack van 2.1 miljoen. Eigenlijk kon de overwinning hem op dat moment dus eigenlijk al niet meer ontgaan en hij maakte dit uiteindelijk ook waar. Naast de Bracelet won PjotrNL $78.496 met zijn overwinning.

Tagged with: