Poker Tip: de gevaren van AK

September 27, 2011 Posted in Poker Tips by

Het is weer tijd voor wat poker tips. Laten we in het kader van de poker tips eens kijken naar één van de meest geliefde en gevreesde handen in poker, A-K, oftewel de Big Slick. De AK is één van de beste handen in poker en daardoor ook één van de gevaarlijkste handen om te krijgen. Veel mensen hebben echter het probleem dat zij vaker veel verliezen met deze hand dan dat zij er geld mee winnen. Hoewel de AK inderdaad een geweldige hand is, wordt deze hand door veel spelers toch verkeerd gespeeld en zeker bij toernooien kan dit natuurlijk funest zijn aangezien je niet meer opnieuw kunt inkopen als je eenmaal al je chips kwijt bent.

Veel mensen kunnen hun AK moeilijk wegleggen omdat ze weten dat ze in de meeste gevallen een kans van 50-50 hebben om te winnen als ze heads up all in gaan. Hoewel dit natuurlijk waar is, is het tegenovergestelde ook waar, als je all in gaat met AK heb je in veel gevallen ook geen betere odds dan 50-50 om te winnen. Wat dus betekend dat de kans dat je verliest even groot is als de kans dat je wint.

De grote fout die veel mensen dan ook maken met deze hand is dat ze all-in callen in plaats van all in gaan. Het grote voordeel van deze hand is dat je een flinke raise kunt maken om de pot op te pikken en als je dan toch een call krijgt heb je meestal toch nog 50% kans om te winnen. Door een flinke bet of raise te zetten kun je met deze hand de tegenstander op het verkeerde been zetten en nog eens goed over de eigen kaarten na laten denken, daarmee dwing je in veel gevallen de tegenspeler om een betere hand weg te leggen.

Het belangrijkste aan de AK is dat je de tegenstander altijd de mogelijkheid moet geven om te folden. Er zijn drie belangrijke regels bij het spelen van deze hand. 1. Ga all in, maar call geen all-in. 2. Raise genoeg om je spelers een kans te geven om te folden. Zorg er dus voor dat je raise groot genoeg is om de tegenspeler geen pot odds te geven om te callen. 3. Raise ook weer niet zo veel dat de enige handen die je zullen callen de handen zijn die je verslaan, zoals AA of KK. Met name in het begin van een toernooi als de blinds nog laag zijn is het belangrijk niet al te agressief te spelen met AK.

Tagged with: