WCOOP afgelopen

September 28, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Begin deze maand ging de World Championship of Online Poker van start. Deze alternatieve wereldkampioenschappen poker worden sinds een paar jaar elk jaar door PokerStars georganiseerd. Bijna vier weken lang werden er een groot aantal verschillende toernooien gespeeld. Zowat alle poker varianten kenden een eigen toernooi, ook de onbekendere. Er waren natuurlijk verschillende Texas Hold’em en Omaha toernooien, maar ook Draw, Stud en Razz toernooien. Net als bij de World Series of Poker die elk jaar in Las Vegas worden gehouden was er ook bij de WCOOP voor elke toernooi winnaar een gouden Bracelet te winnen naast de prijzenpot.

Zoals elk groot poker evenement had ook de WCOOP natuurlijk een Main Event waarmee deze editie van de WCOOP werd afgesloten en zoals gebruikelijk was het Main Event een No Limit Texas Hold’em toernooi. De buy-in voor het afsluitende event was $5.200 en 1.627 spelers schreven zich in voor dit twee dagen durende toernooi. Zoals te verwachten was, was het een erg spannend toernooi dat uiteindelijk op dinsdag nacht in de vroege uurtjes werd beslist nadat de top vijf eerst een deal hadden gesloten.

Na heel wat uren intensieve poker actie wist uiteindelijk de 28-jarige Deen Thomas ‘Kallllle’ Pedersen de WCOOP Main Event titel en Bracelet in de wacht te slepen nadat de deal tussen de top 5 spelers rond was. In de laatste hand hielden de pocket drieën van de Tsjechische Vojtech ‘Vojta_R’ Ruzicka niet stand tegen de A-10 van de Deen, die op de flop meteen al zijn 10 hitte. De Tsjech moest genoegen nemen met $710.000, terwijl de Deen, naast natuurlijk de gouden Bracelet, een totaal bedrag van $1,260,018.50 in zijn zak kon steken.

Door het grote aantal inschrijvingen voor het Main Event lag de totale prijzenpot een stuk hoger dan de door PokerStars gegarandeerde $5 miljoen. De spelers streden voor een totale prijzenpot van $8,135,000, een stuk meer dus dan het bedrag dat door PokerStars ter beschikking werd gesteld. In eerste instantie werd niet verwacht dat zoveel spelers zich in zouden schrijven. De verwachting was dat het ontbreken van de Amerikaanse online spelers een merkbaar effect zou hebben op de WCOOP, maar het ziet ernaar uit dat ook zonder de Amerikanen een groot en succesvol online poker event kan worden georganiseerd.

 

Tagged with: