Passief spel soms beter

October 6, 2011 Posted in Poker Tips by

In de meeste gevallen is het zo dat als je agressief speelt aan de poker tafel, je meestal ook aan het winnen bent. Het is niet voor niets dat de bekende succesvolle spelers agressief spelen. Natuurlijk moet je die agressie ook weer niet overdrijven, want zeker tijdens toernooien kan het dan nog wel eens snel afgelopen met je zijn. Toch is het in sommige gevallen slimmer om wat passiever te spelen en je agressie eventjes in toom te houden. Laten we vandaag eens wat poker tips geven over wanneer dit passieve spel te gebruiken en waarom.

Laten we eens kijken hoe passief spel een voordeel kan zijn bij top pair bijvoorbeeld. Stel dat je AJ hebt ergens in de middelste posities en je raised met drie keer de blind. Iedereen fold alleen een goede maar agressieve speler in één van de laatste posities callt, de rest van de spelers folden allemaal. Op de flop val een aas, een vier en een acht. Je hebt dus top pair met een goede kicker en geen draws op het bord.

De eerste vraag die je jezelf natuurlijk moet stellen is: welke hand heeft mijn tegenstander? Waarschijnlijk heeft hij een call gemaakt met een aas, een pocket pair of QJ of KQ of een dergelijke hand. Zoals het ernaar uit ziet lig je hoogst waarschijnlijk voor. Tenzij de tegenstander natuurlijk een hogere aas heeft of trips heeft gemaakt. Aangezien het bord geen draws laat zien kan het dus geen kwaad om je tegenstander een gratis kaart te geven.

Als je bet jaag je je tegenspeler uit de pot als hij de slechtste hand denkt te hebben. Terwijl als je checkt, je de tegenspeler misschien kunt uitlokken om een bluf te maken. Mocht je toch raisen, dan krijg je waarschijnlijk toch alleen een call als je tegenspeler een veel betere hand heeft. Ook hou je op deze manier de pot een beetje goedkoop voor het geval dat je tegenspeler toch een bet maakt. In dat geval kun je gewoon callen en zien hoe het verder loopt, maar in de meeste gevallen zal je deze hand gewoon winnen.

 

Tagged with: