Poker toernooi in Wembley aangekondigd

October 7, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Dat poker enorm populair is geworden in de afgelopen jaren kan niemand ontagaan zijn. Dat er steeds grotere toernooien worden georganiseerd is ook geen verrassing. Maar, nu is er bekend gemaakt dat ze van plan zijn om een mega poker toernooi te gaan organiseren in het Wembley Stadium in Londen. Wellicht dat daarmee wereldwijde poker gekte dan toch zijn hoogtepunt heeft bereikt. Dit gigantische toernooi gaat georganiseerd worden in het kader van de nieuw opgerichte International Stadiums Poker Tour. Zoals de naam al zegt is het idee van deze nieuw te vormen internationale poker tour om poker toernooien te gaan organiseren in stadions over de hele wereld.

het toernooi in Wembley zou plaats bieden aan ergens tussen de 20.000 en 30.000 deelnemers die samen moeten zorgen voor een gegarandeerde prijzenpot van meet dan dertig miljoen dollar. Het ios de bedoeling dat dit toernooi een combinatie gaat worden tussen live en online poker, maar dat dit wel allemaal plaats zal gaan vinden in Wembley Stadium.

De finale tafel zal live worden gespeeld en de spelers die de finale tafel weten te halen zullen dan spelen voor een bedrag van in totaal $17,5 miljoen, waarvan er tien miljoen dollar is weggelegd voor de winnaar. de bedoeling is het event elk jaar plaats te zullen laten vinden, maar telkens in een iets andere vorm. de bedoeling is dat dit mega event in de herfst van volgend jaar gaat plaats vinden. het zou ook best eens kunnen zijn dat dit event te maken heeft met een eventuele re-launch van Full Tilt, aangezien de groep die een bod heeft gedaan op Full Tilt, ook achter dit event zit.

Er wordt speciale software ontwikkeld om dit allemaal mogelijk te maken. Volgens de organisatie is het de bedoeling dat de deelnemers plaats zullen nemen op de stoeltjes van het stadion en dan via pads online tegen elkaar zullen spelen. Of dit allemaal wel zo soepel zal werken betwijfelen wij ten zeerste. Al is het alleen maar dat iemand die achter je zit makkelijk op je scherm kan kijken en dus de kaarten kan zien waarmee je speelt. En dit is nog maar een klein probleem als je bekijkt wat een dergelijke organisatie inhoudt.

Tagged with: