Duitsers zetten stempel op WPT Londen

October 10, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Tijdens de World Poker Tour in Londen werdenn er zoals gewoonlijk verschillende toernooien gespeeld. Natuurlijk werd de toernooi serie afgesloten met het No Limit Texas Hold’em Main Event, maar op dezelfde dag dat de finale tafel van het Main Event werd gespeeld werden ook een aantal andere toernooien afgesloten. Zo was er het High Roller toernooi met een inschrijfgeld van 20.000 Engelse pond, een Pot Limit Omaha toernooi, een Heads Up toernooi en een 6-player max toernooi. Al deze toernooien werden op dezelfde dag afgesloten en bijna allemaal kende zij een Duitse winnaar.

Nu doen de Duitsers het de laatste tijd toch al goed tijdens de grote internationale toernooien. De online poker rage heeft in Duitsland iets later toegeslagen dan bijvoorbeeld in Frankrijk, Nederland, Denemarken en Engeland, maar het ziet er naar uit dat de Duitsers hun achterstand hebben ingehaald. Van de vijf toernooien die er op de afsluitende dag van de World Poker Tour in Londen werden gespeeld, werd er slechts één gewonnen door een speler die niet uit Duitsland komt.

Het enige toernooi dat niet naar de Duitsers ging was het 6-player Max toernooi. Tijdens de Heads Up werd Vanessa Rousso verslagen door de Fin Thomas Wahlroos. Lange tijd zag het ernaar uit dat Rousso weer eens een toernooi zou gaan winnen, maar uiteindelijk ging de Fin er dus toch met de titel vandoor. Het Pot Limit Omaha toernooi werd gewonnen  door de Duitser Khiem Nguyen en het Heads Up toernooi werd gewonnen door David Kolmberger.

Benny Spindler wist het Main Event op zijn naam te schrijven en daarmee 750.000 Engelse pond op te strijken. Al vrij snel nadat de finale tafel was begonnen had Spindler met afstand de grootste stack. Hij had al zo’n 9 miljoen chips tegen de tijd dat de rest van de tafel nog maar zo’n 2 miljoen chips per speler had. Vrij snel was dus al duidelijk dat Spindler het Main Event zou gaan winnen en niemand wist hem hier dan ook van te weerhouden.

Terwijl Spindler het Main Event won, wist één van zijn beste vrienden, Philipp Gruissem, het High Roller event op zijn naam te zetten. Gruissem is zich aan het ontwikkelen tot één van de beste High Roller spelers van Europa. Eerder kwam hij al erg ver tijdens het Main Event van de WSOP, wist hij derde te worden bij het High Roller event in Berlijn en wist hij ook het High roller event van Barcelona te winnen.

Tagged with: