Grootste WSOPE Main Event ooit begint aan derde dag

October 18, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Het No Limit Texas Hold’em Main Event van de World Series of poker Europe dat nu aan de gang is in de Franse badplaats Cannes heeft, zoals verwacht, de voorgaande bezoekersrecords gebroken. De eerste dag van het Main Event kende dit jaar al bijna net zoveel inschrijvingen als vorig jaar, dus de verwachting was er al dat het record van vorig jaar gebroken zou gaan worden. Met de inschrijvingen van de tweede eerste dag komt het totale aantal inschrijvingen voor het Main Event van de WSOPE op 593 en dat is het hoogste aantal inschrijvingen in het vijfjarig bestaan van de WSOPE. Hierdoor is de totale prijzenpot op €5.692.800 gekomen, waarvan 1,4 miljoen naar de winnaar gaat.

Tijdens de twee eerste dagen moesten een groot aantal spelers al het veld ruimen. In totaal wisten 334 spelers de eerste dag te overleven en zich te plaatsen voor dag 2. De Chip leaders van dag 1A en dag 1B wisten beiden ongeveer 150.000 chips te bemachtigen, maar wisten deze voorsprong niet goed vol te houden tijdens dag 2. De chip leader van dag 1A, Jamie Rosen, wist dag 2 niet te overleven en de chip leader van dag 1B, de Fin Lari Sihvo, heeft nog maar zo’n 50.000 chips over bij de start van dag 3.

De tweede dag was ook weer eens slagveld en veel spelers moesten het veld ruimen. Uiteindelijk wisten 115 spelers ook de tweede dag te overleven en zich dus te plaatsen voor dag 3 die vandaag van start gaat. Nog iets minder dan de helft van deze spelers moet nog afvallen voordat de bubbel breekt. Uitbetalingen vinden plaats vanaf de 64ste plaats en zullen beginnen met €20.000 voor de eerste zeven spelers die afvallen.

Aan het begin van dag 3 staat de Nederlander Constant Rijkenberg bovenaan het leader board en hij maakt du een goede kans om in elk geval in de prijzen te vallen en misschien wel de eerste Nederlandse WSOPE winnaar te worden. Ook de strijd om de WSOP Player of the Year titel is nog steeds niet gestreden. Zowel Michael Mizrachi als Shawn Buchanan, de enige twee spelers die Ben Lamb nog kunnen bedreigen, zijn allebei nog in de race en Buchanan staat zelfs in de top 10 van het leader board. Ook andere grote pokernamen zoals Erik Seidel, Patrik Antonius, Barry Greenstein en Tony G zitten nog steeds in de race. Het belooft dus nog een spannend Main Event te gaan worden.

 

 

Tagged with: