WSOPE Main Event winnaar bekend

October 22, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Na het spelen van enkele duizenden pokerhanden zit het Main Event van de World Series of Poker Europe er op en is de winnaar van de €1,4 miljoen en natuurlijk de Bracelet bekend. Het was dit jaar in Cannes weer een erg succesvolle editie van de WSOPE, die dit jaar voor de vijfde keer werd gehouden. Elk jaar lijkt het aantal inschrijvingen te stijgen en ook dit jaar kende weer een record aantal inschrijvingen. Dit jaar schreven 593 spelers zich in voor het Main Event om zo de hoogste eerste prijzenpot die ooit in Frankrijk bij een poker toernooi werd uitgereikt bij elkaar te krijgen.

Het Main Event werd gewonnen door de 25-jarige New Yorkse poker prof Elio Fox. Fox begon met poker toen hij naar de universiteit ging en bleef tijdens zijn studie fanatiek pokeren. Na zijn afstuderen besloot hij om full time online te gaan pokeren – en niet zonder succes. Hij wist verschillende online toernooien op zijn naam te schrijven en ook tijdens live toernooien wist hij zijn mannetje te staan.

Deze zomer reisde Fox voor de eerste keer af naar las vegas om deel te nemen aan de World Series of Poker. Hij schreef zich voor 17 events in, maar wist in geen enkel event te cashen. Het leek een verloren trip naar Vegas te zijn voor de jonge New Yorker, totdat hij zich inschreef voor de $10.000 Bellagio Cup, hier speelde hij de sterren van de hemel en wist hij uiteindelijk de winst en $669.692 te pakken.

Toch was de overwinning bij de Bellagio Cup zeker niet zijn eerste live overwinning. Naast zijn online winsten heeft Fox al zo’n 2,6 miljoen dollar bij elkaar gespeeld bij live toernooien. Aangezien Fox uit new York komt had hij natuurlijk last van de ontwikkelingen rond Black Friday. Hij was dan ook één van de eerste Amerikaanse spelers die definitief de stap naar Canada maakte om daar zijn poker carrière voort te zetten. Nu heeft Fox dan één van de meest begeerde toernooi titels in de wereld op zijn naam gezet. De kans is groot dat we in de toekomst nog veel van Fox gaan horen.

 

Tagged with: