Nederlanders doen het goed op EPT San Remo

October 23, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Het Main Event van de Italiaanse editie van de European Poker Tour in San Remo is inmiddels bezig aan zijn derde dag. Een groot aantal poker liefhebbers is weer naar de Italiaanse stad afgereisd om een kans te maken op de Italiaanse EPT titel. Onder hen zijn ook een flink aantal Nederlanders en onze landgenoten doen het erg goed tijdens deze editie van de EPT. Sommige Nederlandse spelers hebben zich gekwalificeerd via verschillende online kwalificatie toernooien en spelen in sommige gevallen hun eerste grote toernooi, terwijl anderen, zoals Fatima Moreira de Melo en Lex Veldhuis, inmiddels doorgewinterde toernooi spelers zijn.

Het EPT toernooi van San Remo staat bekend om zijn grote veld en ook om het feit dat het vaak één van de zwakkere velden is op de EPT kalender. Waarom in verhouding veel zwakkere spelers afreizen naar San Remo is niet helemaal duidelijk. feit is dat door het grote aantal inschrijvingen het aantal zwakkere spelers logischerwijs ook wat hoger zal liggen. Ook is het zo dat sommige grote namen uit de poker wereld dit toernooi vaak overslaan. Dit in tegenstelling tot sommige andere EPT toernooien, zoals het EPT toernooi van Barcelona of Londen, die vaak wel veel grote namen trekken.

Traditioneel is het EPT van San Remo één van de grootste poker toernooien van Europa en ook dit jaar kwamen er weer flink wat spelers af op dit toernooi. In totaal schreven dit jaar 837 spelers zich in voor het Main Event. Hoewel het toernooi met dit aantal nog steeds één van de grootste toernooien in Europa is, is het toch een flinke vermindering ten opzichte van voorgaande jaren. Vorig jaar schreven nog 1240 spelers zich in voor het Main Event en in 2009, toen de Nederlander Constant Rijkenberg het toernooi wist te winnen, deden er 1178 spelers mee.

De meeste Nederlandse spelers wisten de eerste dagen te overleven en ook tijdens de tweede dag hoefde maar weinig Nederlandse spelers het veld te ruimen. Helaas moest Mateusz Moolhuizen, die laatst nog een Unibet Open toernooi op zijn naam wist te zetten, wel tijdens de tweede dag het veld ruimen. Maar, bekende namen als Fatima Moreira de Melo, Lex Veldhuis en Govert Metaal wisten allen de derde dag te bereiken. Wellicht zit er weer eens een Nederlandse EPT titel in de koker.

Tagged with: