Controverse en Bad Beat aan finale tafel EPT

October 28, 2011 Posted in Poker Toernooien by

De Italiaanse stop van de European Poker Tour die afgelopen week werd gehouden in San Remo is ten einde. In totaal schreven 837 spelers zich in om kans te maken op de Italiaanse EPT titel en de hoofdprijs van 800.000 euro. Uiteindelijk wist de Rus Andrey Pateychuk het toernooi te winnen. Voor zijn overwinning neemt Pateychuk €680.000 mee naar huis door een deal die hij sloot met de nummer twee, Dimitar Danchev. De twee hadden ongeveer gelijke stacks en besloten het geld te delen en te spelen om de overgebleven €80.000. Maar, voor het zover was, was er nog heel wat spektakel aan de finale tafel.

Aan het begin van de finale tafel was er nog heel wat controverse op de reactie van Kevin McPhee. McPhee kwam met de kleinste stack aan de finale tafel en folde de eerste 30 handen. Uiteindelijk besloot hij all in te gaan in de small blind met 5-6 off suit. Iedereen aan tafel folde, behalve Barney Boatman in de big blind. Boatman had Q-7 suited en aangezien geen van beide spelers een hand maakte won Boatman de hand en moest McPhee als eerste speler de finale tafel verlaten.

Bij het verlaten was al duidelijk dat McPhee alles behalve blij was met het resultaat. dit bleek wel toen hij even later via twitter los ging over de call van Boatman en Boatman uitmaakte voor een “f*cking retard” vanwege zijn call met Q-7. Een call die overigens in mijn ogen niet eens zo slecht is, maar dat terzijde. Ook Dominik Nitsche, die het opnam voor Boatman, kreeg er via twitter van langs. Hoewel McPhee kort daarop zijn excuses aanbood voor zijn reactie, betwijfelen we dat McPhee’s vriendin, Liv Boeree, blij zal zijn met de reactie van haar vriend.

Naast deze controverse was er ook nog een enorme bad beat te verwerken tijdens de finale tafel. Tijdens de heads up ging  Pateychuk op een bepaald moment all in na een raise van Danchev op een flop van 9-4-2. Pateychuk had slechts 6-7 in zijn hand en Danchev doorzag zijn bluf en callde met 10-9. Wonderbaarlijk genoeg maakte Pateychuk zijn runner-runner straight. Pateychuk verexcuseerde zich voor de hand en Danchev nam de bad beat als een echte heer. Hier zou McPhee misschien nog iets van kunnen leren.

Tagged with: