Tips voor HORSE toernooien

October 30, 2011 Posted in Poker Tips by

HORSE poker toernooien behoren tot de moeilijkste toernooien die er zijn. Daarom nu wat poker tips om er hopelijk voor te zorgen dat je het beter gaat doen als je een HORSE toernooi gaat spelen. Voor degenen die niet weten wat een HORSE toernooi is, even een korte uitleg. Bij HORSE wordt er elke ronde een ander poker spel gespeeld. De letters van HORSE staan voor de vijf verschillende spellen die tijdens zo’n toernooi aan bod komen. Deze spellen zijn: Hold’em, Omaha hi/lo, Razz, Stud, Eight or Better (hi/lo Stud).

Zoals je ziet zijn de spellen die aan bod komen redelijk verschillend en vragen zij allemaal om een andere speelstijl. Het allerbelangrijkste om te onthouden voordat je aan een HORSE toernooi begint is dat je alle spellen waaruit HORSE bestaat kunt spelen. Dit klinkt logisch, maar er zijn veel spelers die aan HORSE beginnen en niet alle vijf de spellen onder de knie hebben. Zoiets gaat je zeker geld kosten.

Je komt er ook niet mee weg om je alleen te focussen op het spel dat wel goed kan. Misschien krijg je juist in deze ronden slechte kaarten, daarbij zal je in elke ronde chips moeten kunnen winnen om het toernooi te kunnen winnen, zeker in de laatste ronden van het toernooi. Dat je elk spel moet kunnen betekent niet dat je in alle spelen een ster hoeft te zijn. Maar, je moet ze wel allemaal kunnen spelen als het erop aankomt.

Als je eenmaal aan het spelen bent, let dan ook goed op welk spel je aan het spelen bent en stel je speelstijl daar ook op aan. Tijdens elk HORSE toernooi zijn er wel een aantal spelers die op een bepaald moment niet door hebben welk spel ze aan het spelen zijn. Zorg dat jou dat nooit overkomt en zorg ook dat je er gebruik van maakt als je ziet dat één van je tegenspelers met een ander spel bezig denkt te zijn.

Let vooral goed op tijdens het Stud gedeelte van HORSE. De overgang van Omaha naar Hold’em is opvallend doordat je ineens vier in plaats van twee kaarten krijgt. Hetzelfde geldt voor de overgang van Omaha naar het Stud gedeelte. Het grootste probleem zit in het Stud gedeelte, in principe zijn Razz, Stud en Stud hi/lo allemaal vormen van Stud, met kleine aanpassingen in de regels. Let hier op wat je aan het spelen bent.

 

Tagged with: