Partypoker wil weer naar de VS

November 2, 2011 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Het bedrijf achter partpoker, Bwin.Party Digital Entertainment, is op het moment de eerste stappen aan het zetten om Partypoker terug te laten keren op de Amerikaanse markt. Om weer een ingang te vinden in de Amerikaanse online poker markt is Bwin.Party op het moment in gesprek met verschillende Amerikaanse kansspel groepen. het idee is om een internet portal op te zetten waarbij Partypoker gaat samenwerken met Amerikaanse kansspel aanbieders. Dit alles vooruitlopend op de zeer waarschijnlijke legalisatie van online poker in de Verenigde Staten nadat online kansspelen bij wet verboden werden in de Verenigde Staten in 2006.

In 2006 voerde de Amerikaanse overheid onder de regering Bush Jr. de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA) in. Met deze wet werden online poker en alle andere vormen van online kansspelen in de Verenigde Staten verboden. Voordat de anti gog wet in de Verenigde Staten van kracht werd, was Partypoker met afstand de grootste online poker aanbieder in de Verenigde Staten en werd niet voor niks de Poker King of America genoemd.

Nadat de nieuwe wet online poker verbood, besloot partypoker eieren voor zijn geld te kiezen en een deal te sluiten met de Amerikaanse overheid. Partypoker betaalde een boete van $109 miljoen boete aan de Amerikaanse overheid op voorwaarde dat er geen verdere vervolging plaats zou vinden. Partypoker richtte zich daarna op de Europese markt en met groot succes.

Andere poker aanbieders zoals PokerStars en Full Tilt namen het Amerikaanse marktaandeel over van Partypoker. Dat Partypoker uiteindelijk het juiste besluit heeft genomen bleek dit jaar wel na de invallen op Black Friday. Zowel PokerStars als Full Tilt Poker kregen zware klappen te verduren en moeten honderden miljoenen dollars aan boetes betalen. Full Tilt is hier zelfs aan onderdoor gegaan.

Nu gaan er steeds meer stemmen op in de Verenigde Staten om online poker weer te legaliseren en verschillende staten hebben al stappen gezet om legalisatie te realiseren. Ook de federale overheid denkt er over om het verbod op online poker te schrappen. Hierop vooruitlopend wil Partypoker alvast voet aan grond hebben in de Verenigde Staten zodat zij meteen kunnen beginnen met het terug veroveren van de Amerikaanse markt als het verbod wordt opgeheven.

 

Tagged with: