Weg vrij voor verkoop Full Tilt Poker

November 5, 2011 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Er is positief poker nieuws te melden voor alle voormalige account houders van Full Tilt Poker. Al maandem gaan er geruchten dat de Franse investeringsgroep Groupe Bernard Tapie plannen heeft om de zo goed als failliete online poker aanbieder Full Tilt poker te kopen. De laatste tijd bleken deze plannen steeds concreter te worden en nu is dus bekend geworden dat het ministerie van justitie van de Verenigde Staten een deal heeft gesloten die de weg vrij maakt voor de verkoop van de geplaagde poker aanbieder aan de Franse investeerders.

De verkoop van Full Tilt is goed nieuws voor de spelers die nog geld hadden staan op hun speler account toen de poker aanbieder failliet ging. De getroffen spelers kunnenĀ  al maanden niet bij hun geld en lange tijd was het onzeker of zij ooit nog iets van het geld terug zouden zien. Hoewel het in de meeste gevallen ging om relatief kleine bedragen, waren er ook spelers die honderdduizenden dollars of zelf miljoenen op hun speler account hadden staan.

Full tilt kwam in de problemen door na de inval door de Amerikaanse justitie op Black Friday. De poker aanbieder overtrad de Amerikaanse wetgeving door online poker aan te bieden aan Amerikaanse spelers terwijl dit sinds 2003 niet meer was toegestaan. Ook PokerStars en Absolute Poker kregen invallen en beslagleggingen te verduren. Alle getroffen online poker aanbieders kwamen in diepe problemen en alleen PokerStars wist het zwaar weer te overleven.

Full Tilt bleef nog een tijdje online, maar al vrij snel werd duidelijk dat zij de boetes niet zouden kunnen betalen en werd de site uit de lucht gehaald zonder spelers de kans te geven hun account leeg te maken. Verschillende rechtszaken volgden en Full Tilt raakte zelfs de online poker vergunning kwijt. Nu heeft de Amerikaanse justitie dus ingestemd met een deal waarbij alle spelers de garantie hebben dat zij hun volledige geld terug krijgen.

Tagged with: