Van No-Limit naar Limit

November 7, 2011 Posted in Poker Tips by

De laatste weken hebben we ons vooral gericht op poker tips met betrekking to No Limit Texas Hold’em. Dit hebben we vooral gedaan om dat deze poker vorm de laatste jaren de meest populaire poker vorm is. Voordat No Limit Hold’em zo populair werd, begonnen de meeste mensen met Limit Hold’em of Limit Sud poker, waarna zij de overstap maakten naar No Limit. Tegenwoordig beginnen de meeste mensen meteen met het spelen van No Limit Hold’em en gaan dan over op het spelen van Limit Hold’em.

Hoewel er helemaal niets mis is met deze aanpak, zijn er veel spelers die aan de Limit tafels hetzelfde spel spelen als aan de No Limit tafels en dat is natuurlijk niet aan te raden. Hoewel het in principe dezelfde spellen zijn met dezelfde regels en dezelfde pokerhanden, zal je toch op een totaal andere manier moeten spelen. Veel spelers proberen dezelfde grote bets te maken op dezelfde handen bij Limit Hold’em als zij doen bij No Limit Hold’em.

Limit Hold’em is een wat trager spel waarbij spelers vaak veel langer door zullen spelen op draws die zij bij een No Limit spel niet zouden spelen of zouden folden bij een flinke raise. Doordat je bij Limit Hold’em maar een beperkte raise kunt maken, is het moeilijker om dit soort handen uit de pot te jagen. Tegelijkertijd is het ook slimmer om zulke handen te blijven spelen tot het einde omdat je veel goedkoper de river kunt zien en wellicht je draw kunt maken. Bij een Limit game wordt er bijna altijd doorgespeeld tot de river, terwijl dit bij een No Limit game veel minder gebeurt.

Omdat veel mensen op een draw spelen zal je ook veel vaker een pot kunnen winnen met handen die bij een No Limit game tamelijk marginaal zijn. Als mensen de draw niet hebben gemaakt is een second pair vaak genoeg om de pot te pakken. Daarbij is heb je door de gelimiteerde bets vaak ook goede pot odds op de river om een laatste bet toch te callen met een lage hand.

 

Tagged with: