Beslissing finale WSOP valt vandaag

November 8, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Na maanden wachten is het dan eindelijk zover. Vandaag wordt bekend wie er vandoor gaat met de meest begeerde en meest prestigieuze poker prijs ter wereld, de titel van het Main Event van de World Series of Poker. Dit jaar schreven in totaal 6.865 spelers zich in voor het Main Event van de World Series om een gooi te doen naar de felbegeerde gouden Bracelet. Daarmee kende deze editie van het Main Event van de WSOP het op twee na grootste spelersveld ooit. Na een week poker in augustus werden de negen finalisten bekend en nu is dus bijna het einde in zicht.

Zoals nu inmiddels alweer een aantal jaar gebruikelijk is, moesten de negen finalisten nog een paar maanden wachten voordat zij afgelopen zondag dan eindelijk plaats mochten nemen aan de finale tafel van de WSOP en konden zij uit gaan vechten wie van hen de WSOP titel van dit jaar op zou gaan strijken. Inmiddels zijn er zes spelers afgevallen en is bekend welke laatste drie spelers vandaag moeten gaan bepalen wie dit jaar de wereld kampioen poker gaat worden.

Het duurde nog best een tijd voordat de eerste speler de finale tafel moest verlaten. Pas na 52 handen bleek de A-J van Sam Holden niet bestand tegen de A-K van Ben Lamb nadat er een aas op het bord viel. Voor zijn negende plaats mocht Holden toch nog $782.115 mee naar huis nemen. Slechts zeven handen later moest de volgende speler het veld ruimen na een spannende hand. Anton Makiievskyi hitte zijn koning op de flop, maar dit was niet genoeg om de trip negens die Pius Heinz op de turn maakte te verslaan. Holden was de eerste speler die met meer dan een miljoen naar huis ging, $1.314.097 om precies te zijn.

De volgende speler die de tafel moest verlaten was de Ier Eoghan O’dea. Met zijn zesde plaats verdiende hij $1,720,831. In 1983 eindigde zijn vader op dezelfde positie in de WSOP finale, maar hij won slechts $43.000. Plaats vijf ging naar Phil Collins, die daarmee $2.269.599 won, nadat hij zijn straight niet hitte tegen de pocket negens van Pius Heinz.

De laatste speler die de tafel moest verlaten was Matt Gianetti. Gianetti’s A-3 was niet bestand tegen de quad king’s van Ben Lamb, maar Gianetti kreeg toch nog $3.012.700 voor de moeite. Vandaag gaan Ben Lamb, Martin Staszko en chip leader Pius Heinz uitvechten wie de winnaar van de WSOP 2011 zal zijn.

Tagged with: