Pius Heinz wint WSOP

November 10, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Het grootste en meest prestigieuze No Limit Texas Hold’em toernooi ter wereld kent eindelijk een winnaar. De Duitse poker prof Pius Heinz heeft gisteren het Main Event van de World Series of Poker op zijn naam gezet. Met zijn overwinning is het de eerste keer in de geschiedenis van de WSOP dat een Duitser de Main Event Bracelet weet te bemachtigen. Om de titel te bemachtigen moest Heinz het derde grootste veld ooit tijdens de WSOP verslaan. In totaal schreven 6.865 spelers zich in voor het Main Event en uiteindelijk was het dus Pius Heinz die er vandoor ging met de titel, de Bracelet en het prijzengeld.

Het was dit jaar het eerste jaar dat de Duitse poker prof deelnam aan het Main Event. Hij bereikte de finale tafel met de op twee na laagste stack, maar wist zijn stack geleidelijk aan steeds verder uit te bouwen. Toen de finale tafel de laatste drie spelers bereikte, had Heniz inmiddels de grootste stack van de drie en een flinke voorsprong op zijn tegenstanders. Met zijn overwinning won Heinz de op twee na grootste prijs die ooit is vergeven tijdens de WSOP, in totaal won hij, naast natuurlijk de goud en diamanten Bracelet, $8.715.638.

Nadat gisteren het spel met drie spelers weer was begonnen duurde het niet lang of de eerste speler moest het veld al verlaten. Al in de eerste hand maakt Ben Lamb met zijn K-J een flinke re-raise op de flop tegen de pocket zevens van Stazsko. Stazsko besloot hierop all-in te gaan en Lamb moest wel callen. Hij verloor de hand en bleef met een zwaar beschadigde stack achter. Het duurde daarna nog maar tien minuten voordat Lamb de tafel moest verlaten en de heads up tussen Stazsko en Heinz kon beginnen.

Toch kan Lamb terugkijken op een succesvol toernooi. Hij cashte al een aantal keer tijdens deze WSOP en ook wist hij de WSOP Player of the Year titel in de wacht te slepen. Voor zijn derde plaats strijkte Ben Lamb ook nog eens $4.021.138 op. De Heads Up tussen de twee Europeanen duurde bijna zes uur en beide spelers hadden ongeveer gelijke stacks. Uiteindelijk won Heinz’ A-K het van de 10-7 suited van Stazsko nadat geen van beide spelers iets raakte op het bord. Stazsko won met zijn tweede plaats $5.433.086 en kan dus ook zeker van een succesvol toernooi spreken.

 

Tagged with: