Uit positie betten

November 15, 2011 Posted in Poker Tips by

Laten we voor de poker tips van deze week eens kijken naar het betten vanuit een vroege positie. Zoals elke ervaren poker speler weet en zoals in de meeste poker boeken te lezen is, is het slim om bij het poker te betten vanuit een late positie. Hoe later de positie, hoe meer je kaarten waard worden en hoe eerder je dus kunt betten. Daarbij is wordt het ook meestal aangeraden om naar de better toe te checken als de flop eenmaal is gevallen. Toch is dit niet altijd het beste spel.

Er zijn steeds meer spelers die van deze twee basis principes bij een bet afstappen. Denk hierbij vooral aan een speler als Gus Hansen, die bekend staat om zijn agressieve spel en out of position raises. Hansen maakt veel gebruik van het betten vanuit een vroege positie. Hoewel je zeker niet altijd tegen je positie in moet betten, kan het soms wel slim zijn om te doen.

Laten we eens een voorbeeld geven. Stel dat je in de big blind zit met 8-7 suited. De button besluit drie keer de big blind te zetten en de small blind fold. Nu kan je natuurlijk folden, maar in dit geval call je de raise van de button. De meeste spelers zouden na de flop naar de button toe checken, maar afhankelijk van de flop is dit wellicht niet het juiste spel.

Als je naar de button toe checkt, zal je tegenstander hoogstwaarschijnlijk betten en zal je een beslissing moeten maken zonder dat je informatie hebt over zijn hand. et beste is eerst even naar de flop te kijken. Als de flop bijvoorbeeld A-K-9 laat zien, is het waarschijnlijk het beste om te folden. De button heeft waarschijnlijk niet voor niets een raise gemaakt en de kans dat deze gehit heeft of in elk geval de beste hand heeft is groot, dus check gewoon en fold na een bet.

Maar, stel nu dat de flop 9-5-2 is. In dit geval is het veel onwaarschijnlijker dat de button iets heeft gehit. In dit geval is het wellicht een goed idee om voor de button uit te raisen. In veel gevallen zal je de pot op kunnen pikken en anders kan je op de turn altijd nog het besluit nemen om te folden.

Tagged with: