Strippoker als kunst en statement

November 17, 2011 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Strippoker is natuurlijk een alom bekende variatie op het poker spel om een spannende avond met je vriend of vriendin door te brengen.Strippoker Soms wordt strippoker ook gespeeld op een feestje waar iets te veel alcohol in het spel is. Politiek, sociale kritiek en kunst zijn waarschijnlijk wel de laatste dingen waaraan je denkt als je het over strippoker hebt. Maar, een Amerikaanse kunstenaar heeft nu strippoker ingezet als vorm van kunst en vooral om een politiek statement te maken. In New York is op het moment een groep mensen bezig met een strippoker spel waarmee zij een statement willen maken over sociale ongelijkheid.

het strippoker spel dat nu gaande is, is een idee van de New Yorkse kunstenaar Zefrey Throwell. Onder de naam “I’ll Raise You One” spelen in totaal 48 mensen in een trippoker toernooi dat een week duurt. Het toernooi vindt plaats achter glas in de Art In General Gallery in de New Yorkse wijk Tribeca, op Manhattan, waar iedereen de spelers kan zien zitten.

Het is misschien een beetje raar om naar strippoker te kijken als kunst en sociaal politiek statement, maar voor de kijkers is het waarschijnlijk al snel duidelijk dat er een punt gemaakt wordt met dit strippoker toernooi. Er zijn geen regels gegeven met betrekking tot de kleding die gedragen mag worden aan de deelnemers voordat zij plaatsnamen aan de strippoker tafel. Sommige spelers zitten dan ook aan tafel met hun gewone kleren aan, terwijl andere spelers meerdere lagen kleding aan hebben.

Op deze manier wil de kunstenaar een statement geven over kapitalisme. In kapitalisme speelt iedereen volgens dezelfde regels en heeft iedereen dezelfde kansen op succes, maar niet iedereen begint het spel – of het leven – met dezelfde middelen. Degenen die beginnen met de meeste middelen hebben veel meer kans om te slagen dan degenen met minder middelen.

Het strippoker toernooi loopt inmiddels al een paar dagen en er zal nog gespeeld worden tot en met 19 november. Mocht je dus in New York zijn de komende dagen is het misschien de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. Je hebt natuurlijk niet elke dag de kans om een strippoker toernooi met een een kunstzinnige inslag te zien.

Tagged with: