Azen spelen bij Pot Limit Omaha

November 23, 2011 Posted in Poker Tips by

De laatste tijd is Pot Limit Omaha steeds populairder aan het worden en maken steeds meer mensen de overstap van Texas Hold’em naar Omaha. Vier AzenHet probleem hierbij is echter dat veel spelers die van Hold’em overstappen naar Omaha, Omaha zien als een soort Hold’em, maar dan met twee hole cards meer en dat is een grote fout. Omaha is een totaal ander spel en vraagt om een totaal andere benadering dan Hold’em. Zeker als spelers axen oppakken bij Omaha zie je vaak dat zij deze hand erg overschatten en veel geld erin pompen dat zij dan ook weer snel verliezen.

Als je bij Hold’em azen hebt lig je enorm voor op je tegenstander voor de flop, bij Omaha is dit zeker niet het geval. Als je bij Omaha bijvoorbeeld A-A-7-4 in je handen hebt, lig je maar 1 of 2 procent voor op een hand als J-10-9-8. Bij Omaha liggen de kaarten veel dichter bij elkaar dan┬ábij Hold’em. Omdat je begint met vier in plaats van twee kaarten is de kans dat je hand maakt op de flop veel groter bij Omaha. Je zal dus ook achter grotere handen aan moeten jagen bij Omaha, zoals een straight, full house of flush.

Je bent bij Omaha dus veel meer afhankelijk van welke kaarten er op de flop komen, dan van de hole cards die je gedeeld krijgt. De kracht van azen bij Hold’em is dat je enorm voor ligt voor de flop en bij Hold’em is wat je hebt voor de flop heel belangrijk, bij Omaha ligt dit dus anders. Toch blijven azen ook in Omaha een goede hand, zeker als je heads up zit natuurlijk. Je moet ze alleen voor de flop niet te agressief spelen. Maar, zeker als je twee azen hebt die suited zijn heb je natuurlijk een goede hand, maar ga ook nu niet te agressief voor de flop spelen. Omaha is een spel dat op de flop wordt beslist, niet voor de flop, zoals Hold’em.

Tagged with: