Phil Ivey is terug

November 26, 2011 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Misschien wel de beste poker speler ooit, Phil Ivey, is eindelijk weer terug gekeerd in het internationale poker circuit.Phil Ivey Net voor aanvang van de World Series of Poker maakte Phil Ivey bekend dat hij niet zou deelnemen aan de World Series en dat hij zich een tijdje terug zou trekken uit het internationale toernooi circuit. Ivey kwam tot dit besluit naar aanleiding van de problemen rond zijn sponsor Full Tilt Poker na de de actie van de Amerikaanse overheid op Black Friday. Full Tilt kwam in grote problemen en weigerde lange tijd de speler tegoeden van spelers met een Full Tilt account uit te betalen.

Ivey besloot een rechtszaak tegen zijn voormalige sponsor te beginnen om te proberen het geld voor de spelers terug te krijgen. De meningen over deze actie waren verdeeld. Sommige spelers vonden het een goede en bewonderenswaardige zet van Ivey, andere spelers vonden dat Ivey zich aanstelde en dat hij mede verantwoordelijk was voor de problemen rond Full Tilt.

Inmiddels is bekend geworden dat Full Tilt een deal heeft gesloten met een Franse investeringsmaatschappij. deze neemt Full Tilt over op voorwaarde dat alle spelers die nog geld tegoed hebben van Full Tilt dit geld ook terug krijgen en als het goed is zijn de eerste uitbetalingen inmiddels al gedaan. Nu deze problemen zijn opgelost is de weg dus weer vrij voor Ivey om zich weer te gaan wijden aan het poker.

Afgelopen week begon in Macau het Main Event van het APPT en tot grote verrassing van eigenlijk iedereen in de poker wereld besloot Ivey bij dit toernooi terug te keren. Hoewel Ivey geen indrukwekkende prestatie neer zette tijdens zijn eerste toernooi in maanden – Ivey vloog tijdens de eerste dag al van tafel – zijn de meeste mensen toch blij met zijn terugkeer. De verwachtingen zijn in elk geval hooggespannen. Veel mensen vragen zich af of Ivey nog op zijn oude niveau zit en hoeveel toernooien hij gaat spelen. Wij zijn in elk geval blij met zijn terugkeer.

Tagged with: