Finale tafel in Macua en Marrakesh

November 28, 2011 Posted in Poker Toernooien by

MarakeshTerwijl in Macau de finale tafel van het APPT toernooi wordt gespeeld, is in Marrakesh nu ook de finale tafel van het World Poker Tour event dat daar wordt gespeeld bereikt. Nog niet eens zo lang geleden was poker eigenlijk alleen in de Verenigde Staten werd gespeeld. In de afgelopen vijftien jaar heeft Texas Hold’em langzaam maar zeker de hele wereld veroverd. In Europa worden inmiddels ook al heel wat jaren poker toernooien georganiseerd en nu heeft poker dus ook Azië en Afrika veroverd.

Gister meldden we al dat Phil Ivey voor het eerste in maanden weer heeft besloten mee te doen aan een groot internationaal poker toernooi. Voor zijn rentree koos Ivey het APPT toernooi in Macau. Helaas voor hem wist hij de eerste dag niet te overleven, maar ook Ivey heeft weleens zijn dag niet. Op het moment wordt in Macau de finale tafel van het Main Event gespeeld en de spelers die de finale tafel hebben bereikt zullen waarschijnlijk niet treuren om het feit dat Ivey niet bij de laatste negen zit.

Er zitten eigenlijk geen echt grote namen aan de finale tafel in Macau. De chip leader is de Duitser Fabia Spiedelmann, die zich een aantal weken geleden voor het Main Event van Macau wist te kwalificeren via een kwalificatie toernooi bij PokerStars. De Nederlander Jimmy Pan heeft ook de finale tafel weten te bereiken en heeft met zijn op twee na grootste stack een goede kans om wellicht ook de overwinning te gaan pakken.

In Marrakesh is ook de finale tafel van het WPT event dat daar gespeeld wordt bereikt. Hier vinden we wel een aantal bekende namen terug, hoewel de chip lead in handen is van de lokale Marokkaanse poker speler Mohammed Ali Houssam. Maar, op de tweede plaats vinden we Jonathan Duhamel terug en ook het Franse poker talent Bertrand “Elky” Grospellier vinden we terug aan de finale tafel met de zesde stack. Het beloofd dus nog spannend te gaan worden in Marrakesh.