Doen alsof je bluft

December 2, 2011 Posted in Poker Tips by

Deze week zullen we in het kader van de poker tips eens kijken naar het representeren van een bluf.Pokerkaarten Zoals de meeste poker spelers wel zullen weten is de bluf één van de meest belangrijke wapens in het arsenaal van een poker speler. Als mensen aan poker denken, denken zij vaak ook metee aan bluffen. Een goed uitgevoerde bluf kan een hoop geld opleveren, maar pas op dat je niet constant aan het bluffen bent, want zoiets kan niet lang goed gaan. De bluf kan niet alleen gebruikt worden om een pot te stelen terwijl je eigenlijk slechte kaarten hebt. Je kan ook veel geld verdienen door de andere spelers aan tafel te laten denken dat je bluft, terwijl je eigenlijk een geweldige hand hebt.

Zeker in het geval als je een semi-bluf maakt, dus bet op een straat of flush die nog een kaart mist, en je deze raakt, kan een gerepresenteerde bluf veel geld opleveren. Het is wel belangrijk bij het maken van een bluf of een gerepresenteerde bluf dat je wel de tijd hebt gehad om een bepaald tafel image op te bouwen. In de eerste rinden van een toernooi wordt dan ook vaak wat minder gebluft dan bij cash games bijvoorbeeld. Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een gerepresenteerde bluf om het allemaal wat duidelijker te maken.

Stel dat je aan een no limit tafel zit waar je al een tijdje redelijk agressief aan het spelen bent en al een flink aantal potten hebt kunnen winnen, ook met goede kaarten. Iemand halverwege de tafel bet en je besluit te callen vanuit de big blind met 6-8 suited. Op de flop valt Q-7-4. Je hebt dus een inside straight draw en je checkt. Je tegenstander raised de halve pot en je besluit te callen omdat als je de straat hit je veel geld uit de pot kunt halen.

Op de turn valt een 10, waardoor je nu een dubbele gut shot hebt, elke 5 en 9 is goed. Nu is het slim om een grote bet te zetten. als hij Jacks of A-K heeft zal hij folden, met AA of KK zal hij zeker callen. Op de river valt de 9 en maak je dus je straat. Nu is het slim om all in te gaan, ook als dit drie of vier keer de pot is. Je tegenstander zal waarschijnlijk denken dat je bluft. Met de nuts zou je immers een kleinere bet doen om een call te krijgen. In de meeste gevallen zal je tegenstander callen omdat hij denkt dat je bluft. Mocht hij folden, dan foldt hij waarschijnlijk een goede hand en heb je ook die informatie te pakken.

Tagged with: