PokerStars breekt record grootste online poker toernooi

December 6, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Het is PokerStars afgelopen zondagavond gelukt om het grootste online poker toernooi ooit te organiseren. Guinness World RecordsVorige week meldden we hier al dat PokerStars in het kader van het tienjarig bestaan van de site van plan was om te proberen het vorige record dat ook door PokerStars was neergezet te gaan verbreken. In een poging het oude record te kunnen verbreken organiseerde PokerStars een No Limit Texas Hold’em toernooi met een buy-in van slechts $1 om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid hadden zich in te schrijven en zo dus het grootste online poker toernooi ooit te organiseren. Nu is dus bekend geworden dat het pokerStars gelukt is en dat het vorige record is aangescherpt tot 149.196 deelnemers.

Met dit record staat PokerStars nu dus in het Guinnes Book of World Records. Het vorige record stond op 65.000 spelers en werd in juli 2009 gevestigd. Het record brekende toernooi bevestigd niet alleen PokerStars’ positie als grootste online poker aanbieder in de wereld, maar laat ook zien dat poker werkelijk een wereldwijd fenomeen is. Spelers van over de hele wereld schreven zich in voor het toernooi en lieten daarmee zien dat poker taal- en cultuurverschillen overstijgt.

Het toernooi had een gegarandeerde prijzenpot van $250.000 en de top 30.000 spelers vielen in de prijzen. Voor de winnaar was $50.000 apart gezet. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door een Russische speler die onder de naam “sokoluk1991” speelde. Uiteindelijk won de Rus $40.258,83 nadat de laatste drie spelers besloten een deal te maken. Het duurde bijna zeven uur voordat de winnaar bekend was, maar gezien het grote aantal inschrijvingen is dit eigenlijk niet eens zo lang.

Tijdens het toernooi was er een speciale uitzending van PokerStars Radio waarbij de luisteraars op de hoogte werden gehouden van alle ontwikkelingen tijdens het toernooi. ook werden eer een groot aantal mooie prijzen weggegeven aan de luisteraars, waaronder tickets voor andere toernooien die in het kader van het tienjarig bestaan van PokerStars worden georganiseerd. Met het record toernooi werden de activiteiten rond het tienjarig bestaan afgetrapt en de komende dagen zijn er veel speciale events en acties bij PokerStars te vinden. kijk op de site van PokerStars voor alle acties en toernooien.

 

Tagged with: