Leer van tv, maar pas op

December 10, 2011 Posted in Poker Tips by

Steeds meer poker toernooien worden uitgezonden op tv. Dit is natuurlijk een fijne ontwikkeling voor de poker fans in Nederland. Niet alleen kan het kijken naar poker toernooien op tv spannend zijn, ook kun je wat poker tips oppikken van de manier waarop spelers spelen en uit het commentaar dat gegeven wordt. Iedereen die poker op tv volgt ziet alle hole cards en ziet ook hoe de spelers met bepaalde handen spelen. Door het een beetje af te kijken van de professionals kun je natuurlijk je eigen poker spel verbeteren, maar pas daarmee op.

Veel mensen hebben niet in de gaten waarom de profs eren bepaalde play maken en willen dan zo’n zelfde play in de praktijk gaan brengen, maar doen dan dat om de verkeerde redenen, waardoor zo’n play meer geld kost dan het op zou hebben geleverd. Veel mensen lijken te vergeten dat de poker uitzendingen op televisie maar een klein  gedeelte van de gespeelde handen laten zien. Als je naar poker op televisie kijkt lijkt er constant actie aan de tafel te zijn, maar ook tijdens grote toernooien zijn er heel wat rondes waarin er vooral veel gefold wordt door de spelers aan tafel.

Als je wil voorkomen dat je de verkeerde plays leert van televisie, zorg er dan voor dat je altijd bewust bent van twee zaken: het aantal spelers dat aan tafel zit en de hoogte van de stacks in verhouding met de blinds. Dit zijn dingen waar je als het goed is steeds van op de hoogte bent als je zelf aan het spelen bent, maar om één of andere reden schijnen mensen het belang van deze informatie te vergeten als ze naar poker op tv kijken en een prof een aparte play zien maken.

Als je deze informatie niet meeneemt, kan het voorkomen dat je een bepaalde play wil kopiëren, maar daar in faalt omdat je het moment verkeerd hebt gekozen. Een play die door een prof op een bepaald moment wordt gemaakt, maakt hij of zij niet voor niets op dat moment. Alle aspecten moeten kloppen wil een bepaalde play werken.

Tagged with: