Unibet Poker keert terug op de Franse markt

December 16, 2011 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vorig jaar werden in Frankrijk de regels voor het aanbieden van online kansspelen flink aangescherpt en als geveolg verlieten veel online kansspel aanbieders al dan niet gedwongen de Franse markt. Ook Unibet besloot zich als gevolg van de wetswijziging terug te trekken uit de Franse markt omdat het te veel tijd en geld zou kosten om voor een nieuwe licentie in aanmerking te komen. Het bedrijf, dat gevestigd in Malta, heeft nu Solfive SAS overgenomen. Solfive SAS is een sterke speler op de Franse markt en beheert de in Frankrijk erg populaire goksites Eurosportpoker en Eurosportbet.

Met de aanwinst van Solfive SAS heeft Unibet nu ook de beschikking over de Franse licentie van het bedrijf. Dit betekend dus dat de Franse online gok markt weer toegankelijk is voor Unibet. Unibet gaat in Frankrijk een groot scala aan kansspelen aanbieden, waaronder sport weddenschappen, paardenrennen en online poker. De totale kosten van de overname liggen ergens rond de 6 miljoen euro. Een deel van dit bedrag is bedoeld om de schulden van Solfive SAS te kunnen betalen om zo een overname mogelijk te maken.

Omdat Unibet natuurlijk al jaren over goede online gok software beschikt en ook de licentie van Solfive SAS volledig geldig is, zal het niet lang gaan duren voordat de Franse Unibet site online zal zijn en de Franse spelers gebruik kunnen gaan maken van de Unibet software. Alleen de Franse kansspel autoriteit moet nog toestemming geven voor de overname, maar het ziet er niet naar uit dat dit enige problemen op zal gaan leveren. Het zal dus vrij snel een stuk drukker gaan worden bij Unibet Poker en dat is natuurlijk ook goed nieuws voor de gebruikers van Unibet Poker buiten Frankrijk.

Voor de Nederlandse spelers is Unibet natuurlijk al jaren een populaire online poker aanbieder en Unibet heeft rond de kerst een aantal leuke extra poker promoties in werking gezet. Kijk voor alle informatie over deze extra promoties en bonussen op de site van Unibet.

 

Tagged with: