Full Tilt weer stap dichter bij terugkeer

December 17, 2011 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Er is weer nieuw poker nieuws te melden over de eventuele doorstart van Full Tilt Poker. Het begint er steeds meer naar uit te zien dat Full Tilt Poker dan toch werkelijk een doorstart gaat maken. Een aantal weken geleden berichtten we al dat de Franse investeerdersgroep Groupe Bernard Tapie interesse had getoond in de overname van Full Tilt Poker en dat zij al in verregaande onderhandelingen waren om tot een overeenkomst te komen met het Amerikaanse ministerie van justitie, dat na Black Friday beslag had gelegd op alle fondsen van Full Tilt Poker. Nu is bekend geworden dat de aandeelhouders van Full Tilt hebben ingestemd met de overname.

Voor de mensen die niet weten wat er aan de hand is even een korte samenvatting van alle gebeurtenissen. Op 15 april 2011, een datum die sindsdien bekend is komen te staan als Black Friday, deed de Amerikaanse justitie invallen bij een aantal grote online poker aanbieders die actief waren in de Verenigde Staten. Onder deze aanbieders bevonden onder andere zich Full Tilt Poker en PokerStars en zij werden aangepakt omdat het al sinds 2003 verboden is om online poker aan te bieden aan Amerikaanse spelers. Verschillende celstraffen en hoge boetes waren het gevolg.

Als gevolg van deze actie ging het snel bergafwaarts met Full Tilt Poker en al snel daarna ging de site offline en konden de mensen die nog geld op hun Full Tilt account hadden staan fluiten naar hun geld. Verschillende rechtszaken volgden om te proberen het geld vrij te krijgen. Nadat ook nog de licentie van Full Tilt werd ingetrokken leek het erop dat de spelers hun geld nooit meer terug zouden zien.

nu is er dan eindelijk schot in de zaak gekomen. de aandeelhouders van Full Tilt Poker hebben ingestemd met een overname door Groupe Bernard Tapie. Alle tegoeden van Full Tilt worden overgedragen aan het Amerikaanse ministerie van justitie, waarna deze worden verkocht aan Groupe Bernard Tapie. De investeringsmaatschappij maakt 80 miljoen dollar over naar het ministerie van justitie om alle boetes af te kopen. Daarnaast belooft Groupe Tapie dat zij de 150 miljoen dollar die Full Tilt nog open heeft staan bij niet-Amerikaanse spelers terug te betalen. Het Amerikaanse ministerie van justitie zal de terugbetaling van de tegoeden van de Amerikaanse spelers dan voor haar rekening nemen.

Met deze overname zijn alle partijen tevreden. De spelers krijgen alsnog hun geld terug, de boetes zijn betaald en Groupe Bernard Tapie heeft het eigendom over Full Tilt. Ook de onderhandelingen over online gok licenties in Frankrijk en Spanje zijn al vergevorderd, dus het zal waarschijnlijk niet heel lang meer duren voordat Full Tilt weer terug online zal zijn.

Tagged with: