Hoe speel je de eerste ronde van goedkope online toernooien

December 19, 2011 Posted in Poker Tips by

Vorige week meldden we je al in poker tips sectie dat je op moet passen als je je spel te veel baseert op hetgeen je op televisie ziet. Hoewel je zeker iets kan leren van het poker op televisie, is het belangrijk om te onthouden dat je maar een klein gedeelte van het toernooi te zien krijgt en dat je dus niet je hele spel hierop moet baseren. De meeste toernooien die op televisie worden uitgezonden zijn toernooien waarbij de spelers beginnen met een grote stack en meestal wordt er pas uitgezonden als de hogere blind levels zijn bereikt en het spel wat meer actie krijgt.

Het spel in deze deep stack toernooien is veel anders dan het spel tijdens de $1 tot $20 toernooien die je veel online tegenkomt. De meeste van deze toernooien beginnen met een stack van rond de 1.500 chips en blinds van 10/20. Dit vraagt om een andere benadering van het spel. Waar agressie meestal het toverwoord is bin poker, is het bij deze goedkopere toernooitjes vaak een beter idee om meer tight te spelen tijdens de eerste ronden.

Om de finale tafel tijdens deze toernooien te bereiken is het slim om wat minder handen te spelen tijdens de eerste paar blind levels. Probeer zo goedkoop mogelijk wat flops te zien en probeer als je hit te dubbelen. Kleine en middelgrote paren zijn hiervoor goede handen. Probeer hier voorop mee te limpen en te kijken of je wellicht trips maakt. Die kans is ongeveer 1 op 7, maar aangezien je implied odds hebt van ongeveer 1 op 20 is dit een goede investering. Achterop is het natuurlijk aan te raden te raisen met deze handen om de blinds op te pikken.

Natuurlijk speel je monster handen als AK, AA en KK en ook andere goede handen zoals QQ, AQ etc. Zorg er echter vor dat je in het begin niet meer dan 5% of maximaal 7% van je stack inzet. Tijdens de meeste van deze goedkopere toernooien bereik je vrij makkelijk het geld of bijna het geld met dit conservatieve spel. Ook als je tegen die tijd nog ongeveer je begin stack hebt is de kans groot dat je ver in het geld kan komen. Zorg er daarom ook voor om coin flips in het begin zoveel mogelijk te vermijden. Je toernooi kan dan snel afgelopen zijn, terwijl er later nog voldoende kans is om terug te komen.

Tagged with: