First-Eagle wint grootste Sunday Million ooit

December 20, 2011 Posted in Poker Toernooien by

Afegelopen zondag was het dan zover. De speciale Sunday Million die in het kader van het tienjarig bestaan van PokerStars werd georganiseerd werd twee dagen geleden gespeeld. Het Sunday Million toernooi, dat elke zondag gespeeld wordt bij PokerStars, is één van de paradepaardjes van PokerStars en één van de redenen waarom PokerStars de nummer één online poker aanbieder in de wereld is. Elke week komen er honderden zo niet duizenden spelers af op de Sunday Million, dus is het niet vreemd dat PokerStars speciaal voor het tienjarig bestaan van de site een extra grote prijzenpot reserveerde voor de deelnemers van deze jubileum Sunday Million.

PokerStars stelde voor deze speciale Sunday Million een prijzenpot beschikbaar van maar liefst tien miljoen dollar. Dit enorme bedrag trok een groot aantal online poker spelers aan en uiteindelijk schreven maar liefst 62.116 spelers zich in voor het toernooi om een kans te maken op een deel van de $10.000.000 en wellicht zelfs de twee miljoen dollar die er voor de winnaar gereserveerd was.

Door het grote aantal inschrijvingen voor het toernooi kwam de uiteindelijke prijzenpot een stuk hoger te liggen dan de oorspronkelijke tien miljoen dollar. Uiteindelijk kwam de prijzenpot te liggen op een eindbedrag van $12.423.200 en daarmee was de afgelopen Sunday Million het grootste toernooi dat ooit werd gespeeld bij PokerStars.

Onder de inschrijvingen waren natuurlijk ook een groot aantal Nederlandse spelers. Verschillende Nederlanders wisten het geld te bereiken en lange tijd zag het er naar uit dat een Nederlander met de naam “Nielsdomi27″zelfs de finaletafel zou gaan bereiken. Helaas strandde hij op de elfde plek, maar wist daarmee toch nog $65.666,16 in de wacht te slepen.

De finaletafel zorgde natuurlijk voor een hoop spektakel. Als alles volgens plan zou verlopen zouden er aan het einde van het toernooi twee nieuwe miljonairs zijn, maar doordat er een deal werd gesloten liep dit anders. Door de deal was de finale payout een beetje vreemd. De Rus “Dimedroll” eindigde op de vijfde positie en won daarmee bijna een miljoen dollar en meer dan de spelers die de plaatsen 4 tot en met 2 wisten te bezetten. Uiteindelijk won een Canadees met de nick “First-Eagle” $1.146.574,65 met het bereiken van de eerste positie.

Tagged with: