Scheiding gaat Phil Ivey miljoenen kosten

December 21, 2011 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Het is een veelbewogen jaar voor de Amerikaanse poker prof Phil Ivey. Ivey, die door veel van zijn collega’s wordt gezien als de beste poker speler ter wereld, heeft op zakelijk en persoonlijk gebied niet het makkelijkste jaar ooit gehad. De problemen begonnen voor Ivey op zakelijk vlak op Black Friday. Ivey was één van de gezichten en aandeelhouders van de geplaagde online poker room Full Tilt Poker. Op persoonlijk vlak ging het dit jaar Ivey ook niet voor de wind. In 2009 besloten hij en zijn vrouw Lucietta uit elkaar te gaan. Het stel is echter nog steeds voor de rechter aan het vechten over de financiën.

Ivey kwam het afgelopen jaar veel in het nieuws door alle toestanden rond Full Tilt Poker. Sommige mensen zagen hem als één van de verantwoordelijken voor alle problemen rond Full Tilt Poker. Toen bleek dat de spelers met een Full Tilt account waarschijnlijk naar hun centen konden fluiten, besloot Ivey om het voor de spelers met een Full Tilt account op te nemen en dreigde hij zelfs met een rechtszaak.

Ook besloot hij net voor de World Series of Poker om niet meer deel te nemen aan grote internationale toernooien totdat de problemen rond Full Tilt opgelost waren. Inmiddels lijkt het erop dat Full Tilt de speler tegoeden toch terug gaat betalen en Ivey heeft inmiddels zijn rentree gemaakt op het internationale poker veld tijdens het WP event van Macau.

Nu het Ivey op zakelijk vlak dus weer voor de wind lijkt te gaan, zijn er nog steeds de persoonlijke problemen. De strijd die ivey op het moment met zijn vrouw voert in de rechtszaal gaat hem waarschijnlijk miljoenen kosten. De rechter heeft laatst een uitspraak gedaan waarbij de ex-vrouw van Ivey onder andere een tassencollectie ter waarde van anderhalf miljoen dollar en een miljoen aan juwelen krijgt. Daarnaast krijgt ze ook 40% van alle aandelen en de zakelijke inkomsten en $180.00 allimentatie per maand.

Nu is dit natuurlijk geen kattenpis, maar Lucietta heeft al laten weten het niet eens te zijn met de uitspraak en verdenkt zij Ivey er van de rechter te hebben omgekocht; iets wat gezien de uitspraak natuurlijk niet erg waarschijnlijk is. We zullen in de komende maanden zien hoe dit alles uit zal pakken voor Ivey.

Tagged with: