PKR, Unibet en nog 36 andere poker sites krijgen Deense licentie

December 27, 2011 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De kerstdagen zitten er weer op en nog even en we zitten met z’n allen in het nieuwe jaar. In Denemarken begint het nieuwe jaar met het vrijgeven van de online poker markt. Het Deens parlement is afgelopen jaar akkoord gegaan met een nieuwe kansspel wetgeving die online poker vanaf 1 januari mogelijk maakt in het Scandinavische land. In totaal krijgen 38 verschillende online poker aanbieders in aanmerking voor een Deense licentie. Onder de poker sites die vanaf 1 januari in Denemarken actief mogen zijn, zijn populaire poker sites als PokerStars, PKR, Unibet Poker en Partypoker.

In heel Europa zijn langzaam maar zeker de wetten die online kansspel mogelijk maken aan het versoepelen. Ook in Nederland zijn ze al een tijd bezig om online gokken te gaan legaliseren. De eerste stappen op weg naar legalisatie van online poker in Nederland zijn inmiddels gezet, maar het kan nog wel een een hele tijd gaan duren voordat we in Nederland eindelijk legaal online kunnen pokeren.

In Denemarken is het vanaf 1 januari dus wel mogelijk voor de inwoners om legaal online te pokeren en is dus ook het belasting gedeelte, waarover ook in Nederland al verschillende rechtszaken zijn geweest, ook goed geregeld voor de inwoners. In totaal zijn er 180 .dk domeinen geregistreerd door de verschillende online poker aanbieders die een Deense licentie toegewezen hebben gekregen.

De Deense regering heeft het zo geregeld dat de online poker aanbieders verantwoordelijk zijn voor het afdragen van de belasting. Het geld dat de spelers winnen is dus volledig belasting vrij. De online poker aanbieders betalen 25% belasting over de winst die gemaakt wordt. Dit is natuurlijk in deze crisis tijd ook goed nieuws voor de Deense regering die de komende jaren dus vele miljoenen een extra belasting inkomsten tegenmoet kan zien.

In Frankrijk en Italië is online poker onlangs ook gelegaliseerd, maar mogen deze spelers alleen spelen tegen spelers uit hun eigen land. Deense spelers zullen deze beperking niet hebben. Zij krijgen toegang tot het volledige internationale netwerk. De Denen moeten echter wel een redelijk strikt aanmeldingstraject doorlopen voordat zij in aanmerking kunnen komen voor een account bij één van de beschikbare online poker aanbieders.

Tagged with: