Terugblik op een veelbewogen poker jaar

December 31, 2011 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Het jaar zit er nu dan toch echt bijna op. Vanavond worden er weer honderdduizenden oliebollen gegeten, evenzoveel liters champagne gedronken en god weet hoeveel kilo’s vuurwerk de lucht in geschoten om het einde van dit jaar en het begin van volgend jaar te vieren. Voor sommige mensen was 2011 een top jaar dat wellicht nooit meer geĆ«venaard gaat worden, terwijl andere mensen niet kunnen wachten tot het jaar eindelijk voorbij is en zij hopelijk volgend jaar kunnen gaan proberen er een top jaar van te gaan maken. Ook in de poker wereld was 2011 een veelbewogen jaar. Op deze laatste dag van het jaar daarom nu een korte terugblik op de belangrijkste poker gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Het belangrijkste poker nieuws in 2011 was zonder twijfel het gebeuren rond Black Friday. op 15 april 2011 begon de Amerikaanse een gecoƶrdineerde actie tegen verschillende online poker aanbieders die actief waren in de Verenigde Staten en deze actie had grote gevolgen voor de online poker community. In 2003 werd in Amerika online poker verboden, verschillende online poker aanbieders gaven gehoor aan dit verbod. Partypoker, dat in die tijd de grootste online poker aanbieder ter wereld was, trok zich terug uit de Amerikaanse markt en verloor daardoor de koppositie in de online poker markt. Andere sites, waaronder Full Tilt Poker en PokerStars bleven wel actief in de Verenigde Staten.

Lange tijd werd dit oogluikend toegestaan, maar op 15 april greep de Amerikaanse justitie toch in. De gevolgen waren groot. De sites van verschillende online poker aanbieders gingen op zwart, er volgde verschillende rechtszaken en hoge boetes. Als direct gevolg Gingen zowel Absolute Poker als Full Tilt Poker failliet. Alleen PokerStars wist deze klap te overleven. Mensen met een Full Tilt account wachten nog steeds op hun geld, maar nu Full Tilt afgelopen maand verkocht is aan een Franse investeerder lijkt er eindelijk een einde aan de zaak te komen.

Natuurlijk was het niet alleen kommer en kwel in 2011. De World Series of Poker kende dit jaar een zeer succesvolle editie. Phil Ivey deed dit jaar niet mee door de problemen rond Full Tilt en Phil Helmuth kende een wederopstanding met drie tweede plaatsen tijdens verschillende toernooien en hij greep maar net naast de titel van WSOP Player of the Year. Deze titel ging naar Ben Lamb, die dit jaar een geweldig jaar kende. Niet alleen wist hij bij twee events een Bracelet te bemachtigen, ook wist hij derde te worden tijdens het Main Event, een haast ongekende prestatie. We zullen zien of volgend jaar net zo’n veelbewogen jaar gaat worden. Wij van Onlinepoker.nl wensen iedereen in elk geval veel succes in het nieuwe jaar.

Tagged with: