Aandelen Partypoker stijgen na mogelijke versoepeling verbod VS

January 2, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De aandelen van verschillende online poker aanbieders, maar met name de aandelen van Partypoker zijn de afgelopen paar dagen flink gestegen. Dit had alles te maken met een advies van het Amerikaanse Ministerie van Justitie aan de Amerikaanse regering. Afgelopen vrijdag, dus op het randje van 2011, kwam het Amerikaanse Ministerie van Justitie met het advies om alle vormen van online kansspelen voortaan weer toe te staan, met de uitzondering van sport weddenschappen. Hoewel er al geruime tijd stemmen op gaan in de Verenigde Staten die willen dat het verbod op online kansspelen wordt opgeheven, komt dit advies van het Ministerie van Justitie toch als een verrassing.

Driekwart jaar geleden werden er immers nog een groot aantal online poker aanbieders op zwart gezet in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en acties die daar op volgden. Ook in de afgelopen maanden, terwijl de discussie rond legalisatie van online poker en andere vormen van online kansspelen steeds heftiger werd, leek het er niet op dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie binnen afzienbare tiojd een ander advies naar buiten zou brengen.

Nu het advies tot legalisering van de online kansspel markt is uitgebracht, is de kans groot dat ditjaar al de eerste stappen richting legalisatie worden gezet. Het is zelfs goed mogelijk dat tegen het einde van 2012 online poker alweer volledig gelegaliseerd is in de Verenigde Staten. Partypoker plukt nu in elk geval de vruchten van de Amerikaanse plannen. Totdat online poker in 2006 werd verboden in de Verenigde Staten was Partypoker de grootse online poker aanbieder in Amerika en ook de rest van de wereld.

Na het verbod trok Partypoker zich echter terug na het betalen van een boete van meer dan $100 miljoen, waarmee zij verdere vervolging afkochten. De verwachting van veel beleggers is dat vooral Partypoker zal gaan profiteren van de mogelijke legalisatie in de Verenigde Staten. Het Party Gaming netwerk is één van de weinige netwerken die de enorme vraag uit de Verenigde Staten aan zou kunnen en daarbij hebben zij natuurlijk nog steeds een goede customer base in de Verenigde Staten uit hun periode van voor het verbod. We zullen het komende jaar vanzelf zien hoe dit verhaal zich verder zal gaan ontwikkelen.

Tagged with: