Actie tegen nieuwe rake PokerStars

January 5, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vanaf 1 januari berekent PokerStars op een andere manier de rake dan voorheen. Vanaf die datum is PokerStars overgestapt van een “Dealt” methode naar een “weight contributed” methode. Deze nieuwe manier van berekenen heeft vooral negatieve gevolgen voor spelers die veel tafels tegelijk spelen. Uit protest tegen de veranderingen bij PokerStars hielden een aantal spelers een sit out actie. Zij meldden zich op 1 januari allemaal tegelijk aan bij verschillende toernooien en deden vervolgens allemaal een sit out. PokerStars was niet blij met deze actie en heeft stappen ondernomen tegen de spelers die deel hebben genomen aan deze actie. Sommige spelers werden geband en bij anderen werd het maximum aantal tafels dat zij tegelijkertijd kunnen spelen beperkt.

In de afgelopen tijd zijn verschillende online poker aanbieders overgestapt op de “weight contributed”methode. Dit, omdat dit een eerlijkere methode zou zijn voor het verstrekken van VIP points. BijĀ  de “dealt” methode krijgen spelers punten als zij aan tafel zitten en een hand gedeeld krijgen. Ook als zij veel handen folden kunnen zij dus toch veel punten bij elkaar sprokkelen. Bij de “weight contributed” methode krijgen spelers pas punten op het moment dat zij bijgedragen hebben aan de pot. Dus door het plaatsen van een blind of door het zien van een flop.

De meer recreatieve spelers kijken wat vaker naar een flop en voor deze spelers heeft de nieuwe methode dus een positief effect. Voor spelers die een groot aantal verschillende tafels tegelijk spelen en dus veel minder vaak in een pot betrokken zijn, heeft de nieuwe methode negatieve gevolgen. Deze spelers, die vaak de Super Nova VIP status of hoger hebben, besloten dan ook op 1 januari actie te voeren middels de sit out actie.

PokerStars was in eerste instantie ook van plan om de rake betaling aan te passen. Als dit zou gebeuren zouden grote tafels gemiddeld wat minder rake betalen dan gebruikelijk en tafels met minder spelers zouden wat meer gaan betalen. Uiteindelijk besloot PokerStars van deze verandering af te zien. PokerStars heeft ook al laten weten niet te tornen aan de nieuwe regels voor het uitdelen van VIP points, aangezien dit volgens PokerStars een eerlijkere methode is.

Tagged with: