Wat te doen bij een bad run

January 9, 2012 Posted in Poker Tips by

Iedereen die eens in de zoveel tijd poker speelt kent het gevoel van een bad run, een periode waarin alles tegen lijkt te zitten en die soms eindeloos lijkt te duren en daardoor soms een hopeloos gevoel geeft. Veel mensen gaan dn vaak rare fratsen uithalen om uit hun bad streak te komen. Aangezien iedereen die weleens poker speelt tegen dit probleem aan zal lopen is het misschien een goed idee om wat poker tips te geven over hoe om te gaan met een bad streak en zo te voorkomen dat je er te lang in blijft hangen en misschien zelfs je hele bankroll kwijt raakt.

Wat een bad streak is, is voor iedereen anders. Sommige mensen vinden dat ze een bad streak hebben als ze een flink aantal handen achter elkaar verliezen, voor anderen is een bad streak als ze een aantal coin flips achter elkaar verliezen. Wat een bad streak is, is dus persoonlijk, maar elke poker speler zal weten als hij of zij in een bad streak zit.

Als je merkt dat je in een bad streak is, is het belangrijk om even een stapje terug te nemen en over een langere tijdsperiode te kijken naar je spel. Als je bemerkt dat je al een aantal weken of maanden in een bad streak zit, is er misschien iets meer aan de hand en moet je misschien je spel heroverwegen. Sommige spelers raken in een vicieuze cirkel als ze een bad streak hebben. Na een paar slechte handen gaan ze op tilt en passen ze hun speelstijl aan, daardoor gaan ze vaak alleen maar slechter spelen, waardoor ze meer handen verliezen en weer hun spel aanpassen.

Als je merkt dat je azen worden verslagen door lagere pairs en je straten de hele tijd worden gekraakt door flushes of andere handen op de river verliezen, is het misschien een goed idee om even een pauze in te lassen en later weer opnieuw te beginnen. Verander echter niet je spel op het moment dat je weet dat je goed speelt, maar de kaarten gewoon even tegen zitten.

Ga ook vooral niet voor hogere stakes spelen om je verliezen goed te maken. Er zijn verschillende redenen om dit niet te doen, maar de belangrijkste is nog wel dat je door je verlies je bankroll al hebt verkleint en het risico van hogere stakes alleen maar groter wordt. Het is een beter idee om voor een tijdje juist voor lagere stakes te spelen en zo je verliezen wat goed te maken en weer in het spel te komen.

Tagged with: