Vier arrestaties in zaak diefstal Duhamel

January 11, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Afgelopen kerst was een kerst die voormalig World Series of Poker Main Event winnaar Jonathan Duhamel niet snel zal gaan vergeten. Op 23 december was Duhamel het slachtoffer van diefstal waarbij hij ook aangevallen werd en waar hij ook enkele verwondingen aan overhield. Tijdens deze overval werden naast een geld bedrag ook een gouden Rolex en de WSOP Bracelet die hij verdiende met het winnen van het Main Event gestolen. Op deze site hebben we al eerder aandacht besteed aan deze overval en nu is bekend geworden dat de Canadese politie in totaal vier mensen heeft aangehouden die iets met de overval en diefstal te maken hebben.

Op 23 december werd er aangebeld bij Duhamel, die pokert voor Team PokerStars. Nadat hij de deur open deed werd hij overrompeld door twee personen die hem een aantal rake klappen gaven en hem vastbonden. Toch wist Duhamel in alle tumult de politie te bellen en die was al vrij snel ter plaatsen, maar konden helaas niet voorkomen dat de overvallers er al vandoor waren gegaan met wat geld en de gouden Rolex en WSOP Bracelet van Duhamel.

Nu zijn er dus vier mensen aangehouden, waarvan er drie ook worden vastgehouden, van de vierde persoon wordt nog uitgezocht wat zijn rol was in de overval. De mensen die zijn aangehouden zijn een 20-jarige vrouw en drie mannen met leeftijden tussen de 20 en 26 jaar. De vrouw die is aangehouden en ook wordt vastgehouden door de politie is Bianca Rojas-Latraverse. Duhamel en de vrouw hebben korte tijd gedate, maar zagen elkaar al een tijdje niet meer. Zij is de enige persoon die is aangehouden die een persoonlijke link met Duhamel heeft.

de 22-jarige John Stephen Clark Lemay en de 26-jarige Andre Perron worden beiden vastgehouden op verdenking van het plegen van de overval. Hen worden verschillende zaken ten laste gelegd, waaronder inbraak, vrijheidsberoving, diefstal en mishandeling. De 20-jarige Anthony Bourque is de vierde persoon die is aangehouden. Hij is echter vrij kort na zijn aanhouding weer vrijgelaten, maar er loopt nog een onderzoek naar zijn rol in de overval. Wanneer de zaak voor de rechter gaat komen is nog niet bekend.

Met de aanhouding is ook de gouden Rolex die gestolen was weer terecht. Eén van de verdachte droeg de bewuste horloge tijdens zijn arrestatie. Van de WSOP Bracelet ontbreekt nog elk spoor, maar met de aanhouding van de daders is er goede hoop dat ook deze weer terug gevonden zal gaan worden.

 

Tagged with: