David Shallow wint eerste WPT Ierland

January 12, 2012 Posted in Poker Toernooien by

De eerste World Poker Tour stop van dit jaar zit er alweer op. Deze keer was de Ierse hoofdstad Dublin de locatie voor de eerste WPT van dit jaar. Het was de eerste keer dat het WPT circus neerstreek in Ierland en gezien het succes van deze WPT stop was het niet de laatste keer dat de WPT in Ierland gespeeld werd. De Ierse poker speler David Shallow wist met grote overmacht het Main Event van de Ierse WPT op zijn naam te zetten. Met zijn overwinning wist Shallow een totaalbedrag van $289.031 binnen te slepen en natuurlijk de eer die bij een WPT titel hoort. Ook krijgt Shallow een ticket voor het $25.000 WPT Championship dat in mei zal worden gehouden in het Bellagio.

Shallow kende een geweldig toernooi in Dublin. Vanaf halverwege de tweede dag had Shallow de chip lead en hij wist deze eigenlijk de rest van het toernooi vast te houden. Toen Shallow aan de finale tafel kwam, die uit vijf spelers bestond, had hij een enorme chip lead. Zijn chip lead was zo groot dat zowel Patrick Vestlin als Ronan Gilligan tegen hem wisten te dubbelen, terwijl Shallow nog steeds de chip lead wist te behouden.

Na zijn double up wist Gilligan zowel Vestlin als Steve Watts van tafel te spelen. Door deze beide knock outs was Gilligan korte tijd chip leader, maar hij wist deze positie niet erg lang vast te houden. Chazz Chattha wist al vrij snel een groot gedeelte van de stack van Gilligan af te snoepen, waarna Shallow het werk afmaakte en wederom de chip lead greep voor de heads up.

de heads up werd uiteindelijk toch nog erg spannend. op een bepaald moment wist Chattha zelfs zo goed teriug te komen dat niet Shallow maar hij de chip lead had. Maar, Shallow gaf zich niet zo snel gewonnen en wist al vrij snel goed terug te komen. Uiteindelijk werd de uitslag beslist in een hand waarbij Shallow twee vrouwen oppikte en Chattha twee negens.

Tagged with: