Wat zijn de beste poker boeken?

January 18, 2012 Posted in Poker Tips by

De meeste succesvolle poker spelers hebben één of meerdere boeken over het spel geschreven. Niet alleen de professionals of mensen die heel veel poker spelen hebben iets aan deze boeken, ook voor de recreatieve speler zijn er veel waardevolle poker tips te vinden in veel van deze poker boeken. Net als bij poker op tv moet je echter ook bij de poker boeken opletten met wat je wel en niet leert uit deze boeken. Soms staan er plays in deze boeken die wel werken als je aan een tafel met profs zit, maar die niet zullen werken aan een tafel met amateurs omdat zij nu eenmaal een andere speelstijl hebben.

In de laatste paar jaar is poker enorm in populariteit gegroeid en dat is ook te merken aan de wildgroei aan poker boeken. Haast elke poker speler die weleens met zijn hoofd op tv is geweest heeft inmiddels een poker boek geschreven. de vraag is natuurlijk of al deze poker boeken even goed zijn en het antwoord is natuurlijk: Nee.

Door de grote wildgroei aan poker boeken in de laatste jaren is het soms moeilijk om een goed poker boek te vinden als je ernaar op zoek bent. We hebben eens gekeken welke poker boeken door de bekende internationale poker profs als de beste poker boeken worden gezien. De uitslag van dit kleine onderzoekje is niet echt verrassend. Ook in de poker wereld doen de klassiekers het nog steeds goed.

Veel spelers noemen Super System van Doyle Brunson nog steeds als het beste poker boek. Het behandeld verschillende poker vormen en ook laat het goed zien hoe belangrijk implied odds zijn bij Texas Holdem. Een andere poker speler en schrijver die veel wordt genoemd is David Sklansky. Bijna alle boeken die Sklansy heeft geschreven worden aangeraden, maar met name Theorie of Poker en de Advanced Player serie worden veel genoemd.

Ook meer recenter werk wordt aangeraden door de profs. Zo is Phil Gordons’ Little Green Book snel erg populair geworden. Voor de Holdem toernooi speelsr is Harrington on Holdem een echte must. Geen enkel boek gaat zo diep in op het toernooi spel en de verschillende facetten daarvan.

Tagged with: