BLUFF Magazine 2012 Readers Choice Award winnaars

January 20, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

BLUFF Magazine is het grootste en meest gelezen poker magazine in de wereld en voor het zevende jaar op een rij hebben de lezers van BLUFF Magazine kunnen stemmen op de Readers Choice Awards. Dit jaar brachten meer dan 10.000 mensen hun stem uit en daarmee werd een record gezet. In totaal werden er in 13 verschillende categorieën prijzen uitgereikt, waaronder prijzen voor favoriete poker tv persoonlijkheid, beste poker room en poker moment van het jaar. Het mooie van de BLUFF Redaers Choice Awards is dat zij worden gekozen door de lezers en dus poker spelers en zo dus een goed beeld geven welke spelers en poker rooms populair zijn onder het poker publiek.

In de categorie voor favoriete mannelijke tv persoonlijkheid was er meteen een verrassing. Populaire poker presentators als Mike Sexton en Joe Stapleton zagen dit jaar de award aan hun neus voorbij gaan. Dit jaar werd de Favorite Male TV Personality Award gewonnen door Antonio Esfandiari. Esfandiri werd dit jaar door ESPN aangetrokken om analyses te geven tijdens de live verslagen van het Main Event de World Series of Poker. Blijkbaar was dit een goede zet van ESPN, want de analyses van Esfandiari waren dusdanig populair dat hij nu dus de award voor Favorite male TV Personality in de wacht sleept.

De winnares van de Favorite Female TV Personality is een iets minder grote verrassing. In deze categorie ging Kara Scott er met de award vandoor. Scott is al een aantal jaar één van de meest populaire vrouwelijke poker tv persoonlijkheden, dus is het niet vreemd dat zij er met de award vandoor gaat. wat wel toevallig is, is het feit dat zij, net als Esfandiari, de award vooral te danken heeft aan haar optreden tijdens de ESPN live verslagen van het Main Event van de WSOP. ESPN heeft dus een goede keus gemaakt bij het selecteren van de verslaggevers van het Main Event.

In de categorieën voor meest populaire mannelijke en vrouwelijke poker spelers wonnen respectievelijk Daniel Negreanu en Liv Boeree de award. De award voor beste Vegas poker room ging dit jaar niet naar het Bellagio, maar naar de nieuwe Aria Poker Room, waarin ook de Ivey Room te vinden is en veel High Stakes actie te vinden is. De award voor Breakthrough Player ging dit jaar logischerwijs naar Ben Lamb, die met zijn prestaties tijdens de WSOP zijn naam definitief op de poker kaart zette. Ook Phil Helmuth kreeg dit jaar een award, die voor Top “On Felt” Moment of the Year, voor het behalen van drie tweede plaatsen tijdens de WSOP.

Tagged with: