Dan Smith wint Aussie Millions $100k Challenge

January 24, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Er is weer poker nieuws te melden uit Australië. Gister en eergister werd in Melbourne de $100k Challenge van de Aussie Millions gespeeld. Het online poker fenomeen Dan Smith wist vannacht in de late uurtjes de winst te pakken en verdiende daarmee iets meer dan een miljoen dollar. Smith’s online poker nick is King Dan en onder deze naam is hij vaak te vinden aan de high stakes tafels. Dit kan natuurlijk ook bijna niet anders, want hoe kan een 28-jarige poker speler anders de $100.000 die de buy in voor de $100k Challenge kostte betalen. Met zijn winst tijdens de Aussie Millions 100k Challenge verdubbeld Smith bijna zijn totale live toernooi cashes.

Gezien de enorme buy in van dit toernooi waren er niet erg veel spelers die zich inschreven voor de $100k Challenge. Slechts 22 poker spelers betaalden de buy in en streden om de titel en natuurlijk de hoofdprijs van meer dan een miljoen dollar. Ook al deden er dan misschien niet zoveel spelers mee, toch was het zeker een zwaar toernooi. De lijst met spelers bestond eigenlijk alleen uit grote namen uit de poker wereld.

Alleen al aan de finale tafel moest Smith het opnemen tegen spelers als Gus Hansen, Joe Hachem, Tony G en Sam Trickett. Dit zijn zeker niet de slechtste poker spelers. Maar ook spelers als Daniel Negreanu, Tom Dwam en ook Phil Ivey schreven zich in voor de 100k Challenge. Alleen wisten zij niet de finale tafel te halen. Wat wel laat zien hoe zwaar het veld was tijdens dit toernooi.

Toen de finale tafel eenmaal was aangebroken vielen er al vrij snel drie spelers af. In de eerste 15 handen moesten Sorel Mizzi, Nam Le en Sam Trickett alle drie het veld verlaten. Mizzi was de laatste van deze drie die het veld moest verlaten en met zijn uitschakeling kwam de bubbel in zicht. Vanaf dat moment ging het spel ook een stuk langzamer. De eerste speler die in het geld zou vallen, zou $243.000 winnen, dus was het de moeite waard om wat rustiger aan te gaan doen.

Uiteindelijk was het Gus Hansen die als bubbel de tafel mocht verlaten. Kort nadat Hansen de tafel had moeten verlaten was het ook de beurt aan Tony G, die dus wel in de prijzen viel. Met de uitschakeling van Tony G kwamen Mikhail Smirnov en Dan Smith heads up, met Smirnov in de chip lead. Na een heads up match van meer dan drie uur wist uiteindelijk San Smith als winnaar uit de bus te komen.

Tagged with: