Oliver Speidel wint Aussie Millions Main Event

January 31, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Na een week van poker op hoog niveau is dan eindelijk de beslissing gevallen in de strijd om de Aussie Millions titel van 2012. De lokale favoriet Oliver Speidel, die woonachtig is in Melbourne en dus een thuiswedstrijd speelde, wist uiteindelijk het Main Event van de Aussie Millions te winnen. Niet alleen won hij de 2012 Aussie Millions titel, maar ook het hoogste prijsbedrag dat ooit werd uitgekeerd tijdens de Aussie Millions, namelijk $1,647,158. Zoals elk jaar was de buy in voor het Main Event van Aussie Millions $10.600, maar nooit eerder deden er zoveel spelers mee aan het Main Event als dit jaar, vandaar ook de record prijs die Speidel mee naar huis kon nemen.

Om de titel te bemachtigen moest Speidel een veld van 658 spelers verslaan, waaronder grote namen als Daniel Negreanu, Sam Trickett, Jake Cody en Phil Ivey. Ivey was van deze spelers degene die het verst wist te komen. Met zijn 11de plaats viel hij net buiten de finale tafel, maar liet hij wel zien dat hij nog steeds tot de top van de poker wereld behoort, ondanks zijn pauze van het internationale poker toernooi circuit tijdens de afgelopen maanden.

De tweede plaats van het Aussie Millions Main Event ging naar de uit Hong Kong afkomstige Ken Wong. Wong hoeft niet te treuren dat hij alleen maar de tweede plaats wist te bereiken, want voor zijn moeite mocht ook hij meer dan een miljoen dollar mee naar huis nemen. Tegen de tijd dat Wong en Speidel heads up kwamen, had Speidel drie keer zoveel chips als Wong. Doordat Wong tijdens de eerste paar handen een paar flinke slagen wist te maken, stonden de twee spelers bijna gelijk toen de break begon.

Slechts een kwartier na de break viel echter de beslissing al. Na een paar handen zonder al te veel actie werd er flink tegen elkaar op gebet. Nadat Wong een six-bet om de oren kreeg van Speidel besloot Wong all in te gaan met zijn pocket negens. Wong moet redelijk tevreden geweest zijn met deze hand tot het moment dat Speidel callde en zijn tegenstander AA liet ziet. De AA hield stand en Speidel werd daarmee de winnaar van de Aussie Millions.

Tagged with: