Einde van de November Nine?

February 2, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Sinds een paar jaar is de November Nine de naam die wij in de poker wereld geven aan de negen spelers die de finale tafel van het Main Event van de World Series of Poker hebben weten te bereiken. Sinds 2008 wordt de finale tafel van het WSOP Main Event niet meer aansluitend aan het toernooi in juli gespeeld, maar is er een pauze van een paar maanden, waarna de negen finalisten terugkeren aan de poker tafel om dan te bepalen wie zich tot WSOP kampioen mag kronen. De verlate finale tafel vond altijd plaats begin november, vandaar dus ook de naam November Nine.

De afgelopen paar dagen was er wat onrust in poker land doordat de WSOP organisatie, onder andere via Twitter, had laten lekken dat er een einde zou gaan komen aan de November Nine traditie, die pas een paar jaar oud was. Sommige mensen waren blij met dit nieuws, anderen baalden ervan omdat zij de verlate finale tafel wel mooi vonden. Maar tegenstanders en voorstanders waren het er over eens dat er verder weinig duidelijkheid bestond over wat er dan ging gebeuren met de finale tafel.

Er gingen verschillende geruchten, waaronder het gerucht dat de finale tafel weer gewoon direct na het Main Event in juli zou worden gaan gespeeld. een paar dagen lang bleef er onduidelijkheid bestaan over het lot van de November Nine. Gisteravond kwam er een einde aan alle onduidelijkheid toen de organisatie van de WSOP het programma voor dit jaar bekend maakte.

Nu blijkt dat alle heisa eigenlijk om niets is geweest. Ja, de November Nine zal niet meer in november gespeeld worden, maar eigenlijk verander er niets. In plaats van de finale tafel in begin november te spelen zal deze nu plaats vinden van 28 tot en met 30 oktober. Dit is gedaan omdat de Amerikaanse presidentsverkiezingen dit op de eerste dinsdag van november zullen worden gehouden.

Eigenlijk verandert er dus niks. De November Nine worden de October Nine, maar verder zal alles bij het oude blijven. ESPN zal nog steeds de verslaggeving verzorgen en de finale tafel zal net als in voorgaande jaren gewoon in het Penn & Teller Theater gespeeld gaan worden. Op de officiƫle site van de WSOP is inmiddels het volledige programma te vinden voor de komende WSOP.

Tagged with: