Bogdanov wint WPT Venetië

February 12, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

In de prachtige Italiaanse stad Venetië is de afgelopen week De World Poker Tour Venice Grand Prix gespeeld. Er werden weer een groot aantal verschillende toernooien gespeeld in verschillende poker disciplines en met een grote variatie in buy ins. Natuurlijk was het toernooi waar de meeste ogen op gericht waren het Main Event. Het WPT Venice Grand Prix Main Event had dit jaar een buy in van €4.950. In totaal reisden 155 spelers af naar Venetië om deel te nemen aan het Main Event en te proberen de WPT Venice Grand Prix titel en het prijzengeld op hun naam te zetten.

De finale tafel in Venetië werd dit weekend gespeeld en bestond deze keer uit zes spelers. Tegen de tijd dat de finale tafel werd bereikt en de laatste zes spelers het dus uit mochten gaan vechten wie de titel mee naar huis mocht gaan nemen, waren de meeste spelers die niet uit Italië kwamen inmiddels uitgeschakeld. Van de zes spelers die de finale tafel wisten te bereiken kwamen er vier uit Italië. De andere twee spelers kwamen uit Denemarken en Rusland.

Bij de start van de finale tafel ging de Italiaan Andrea Dato aan de leiding met iets meer dan anderhalf miljoen chips. De Deense speler Simon Ravnsbaek nam de tweede plaats in met iets minder dan een miljoen chips en de Russische Rinat Bogdanov bezette met iets minder chips de derde positie. De overige spelers hadden allen een stack van een half miljoen of nog minder.

Na twee uur spelen moest de eerste Italiaan de tafel verlaten nadat hij met een short stack all in was gegaan met A-3 en werd gecallt door 8-8. Iets meer dan een uur later mocht de volgende speler de tafel verlaten en waren er dus nog maar vier spelers over. In de tussentijd had Bogdanov zijn stack, die op dat moment rond de half miljoen lag, weten te verdubbelen door met Q-9 all in te gaan tegen de 2-2 van chip leader Dato en een vrouw te hitten op de river.

Vanaf dat moment ging het Bogdanov voor de wint. Hij wist al vrij snel ook de Deen uit te schakelen op de vierde plaats. Vervolgens was het de voormalig chip leader Dato die gten prooi viel aan Bogdanov nadat hij all in was gegaan met K-4 en tegen de A-K van Bogdanov aan liep. Na slechts twee handen in de Heads Up was uiteindelijk de overwinning voor Bogdanov die daarmee iets minder dan een anderhalve ton won en ee  ticket voor de WPT finale in het Bellagio in mei ter waarde van €20.000.

 

Tagged with: