PokerStars.eu in gebruik genomen

February 14, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Gister heeft PokerStars eindelijk de PokerStars.eu url in gebruik genomen. Tot nu toe bestonden al wel PokerStars.net en PokerStars.com, maar was de online poker aanbieder nog niet bereikbaar via een .eu extensie. PokerStars was al een tijdje van plan deze url te gaan openen om zo betere service te kunnen leveren voor veel Europese spelers en nu is alles dan eindelijk rond. PokerStars kan nu pas de .eu extensie officieel in gebruik gaan nemen omdat de Maltese licentie die zij hadden aangevraagd sinds maandag ook actief is geworden. Met deze licentie is de toegang tot de Europese markt een stuk makkelijker geworden voor PokerStars.

In eerste instantie zal de .eu extensie alleen toegankelijk zijn voor online poker spelers uit Zweden en Finland, maar er wordt naar gestreefd om op korte termijn de nieuwe url ook voor spelers uit andere Europese landen beschikbaar te maken. De belangrijkste reden voor het openen van deze nieuwe site met Europese extensie is om onduidelijk rond het belasting beleid van sommige Europese landen tegen te gaan.

Een aantal Europese landen, waaronder Finland en Zweden, heffen belasting tot wel 50% op geld dat verdient wordt met online gokken bij online kansspel aanbieders van buiten de EU. Met de opening van de nieuwe PokerStars site kan deze regeling door de gebruikers op een volledig legale manier worden omzeilt omdat PokerStars nu in het bezit is van een Maltese licentie.

Malta is lid van de U en heft geen belasting op inkomsten uit kansspelen. Op deze manier kunnen spelers iuit Zweden en Finland dus gewoon online pokeren en hoeven zij achteraf niet de helft van de winst af te dragen aan de nationale belastingdienst. Spelers hoeven geen nieuw account te openen om bij PokerStars.eu te kunnen spelen. Spelers kunnen hun bestaande PokerStars software updaten en dan met hun bestaande account en bankroll inloggen op PokerStars.eu. Wanneer ook andere Europese landen gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe url is nog niet bekend.

 

 

Tagged with: