PKR lanceert pokert wiki

February 15, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De 3d poker aanbieder PKR Poker heeft deze week een online poker encyclopedie geopend. Via de url www.thepokerwiki.com is deze online poker wiki te bereiken en net als het grote voorbeeld wikipaedia zal de content van de online poker encyclopedie ingevuld en aangepast worden door de bezoekers en gebruikers van de site. PKR heeft de fondsen ter beschikking gesteld om de site mogelijk te maken, maar zal zich niet gaan bemoeien met de content van de site. Gebruikers kunnen net als bij wikipaedia zelf artikelen toevoegen over onderwerpen die hun interesse hebben en ook kunnen gebruikers bestaande artiklen aanpassen als er onjuistheden in staan of aanvullen als de informatie niet volledig is.

PKR benadrukt in een persbericht dat zij zich niet zullen mengen in de content van de site. Het is de bedoeling dat alle content user generated zal zijn. Dit om er voor te zorgen dat de informatie op de site onpartijdig en onafhankelijk zal blijven. In hetzelfde persbericht laat PKR weten dat de inhoud en het succes van de site vanaf de lancering dus in de handen ligt van de online poker community en dat zij dus bepalen od de site een succes zal gaan worden of niet.

Bij de start van de site zijn er al verschillende bio’s van een groot aantal bekende poker spelers online gezet, denk hierbij aan mensen als: Doyle Brunson, Daniel Negreanu, Liv Boerree, Victoria Coren, Joe Hachem enzovoorts. Elke speler heeft de mogelijkheid om de eigen bio te updaten of om een eigen bio toe te voegen als deze nog niet te vinden is. Ook kunnen organisatoren van events informatie kwijt over komende events en de resultaten weergeven van events die gespeeld zijn.

Natuurlijk staan de profs van team PKR allemaal online op de wiki, maar ook andere online poker aanbieders hebben inmiddels al sites op de wiki, zoals PokerStars, Portypoker en 888 poker bijvoorbeeld; evenals poker toers zoals de European Poker Tour, de World Poker Tour en de World Series of Poker.

Tagged with: