Duhamel leidt Global Poker Index Player of the Year race

February 16, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vorige week werd bekendgemaakt dat er een nieuwe Player of the Year award zal worden uitgereikt die zal worden gebaseerd op de Global Poker Index. De Global Poker Index (GPI) werd vorig jaar geïntroduceerd en houdt de statistieken bij van de prestaties van poker spelers bij live toernooien over de langere termijn. Spelers krijgen punten voor de GPI als zij meedoen aan toernooien met een minimale buy in van $1.500 en waar meer dan 21 spelers zich voor inschrijven. Wat voor poker variant er gespeeld wordt bij het betreffende toernooi is niet van belang voor de GPI, of het nu een Texas Holdem toernooi of een Omaha toernooi is maakt niet uit.

Vorige wqeek is dus bekend gemaakt dat elk jaar een award zal worden uitgereikt aan de speler die dat jaar de beste prestaties heeft geleverd. De GPI kijkt in principe naar de resultaten over meerdere jaren, maar deze award zal worden uitgereikt aan de speler die in één kalender jaar de beste resultaten behaalt, dus tussen 1 januari en 31 december van het betreffende jaar. De winnaar van de GPI PLayer of the Year award zal een 18k gouden ring krijgen voor zijn of haar prestatie.

Omdat de GPI over meerdere jaren rekent en de GPI PLayer of the Year award over slechts één kalenderjaar wordt gerekend, wordt de stand voor de Player of the Year ook iets anders berekend. De precieze berekening is erg uitgebreid en te wiskundig om hier helemaal uit de doeken te doen, maar het puntenaantal dat een speler verdient zal worden berekend naar de buy in die moet worden betaald, het aantal spelers dat meedoet aan het toernooi en de plaats die de betreffende speler weet te behalen tijdens deze toernooien. Hoe hoger de buy in, hoe meer punten er relatief te winnen zijn.

De eerste toernooien van dit jaar zijn inmiddels gespeeld, dus kan er al gekeken worden welke spelers het tot nu toe goed doen op de GPI Player of the Year ranglijst. Bovenaan deze ranglijst vinden we op het moment Jonathan Duhamel met een ruime voorsprong op de nummer twee. Dit is vooral te danken aan zijn erg succesvolle run tijdens de PokerStars Caribbean Adventure, waar Duhamel een 1ste, 2de, 4de en 5de plaats in de wacht wist te slepen tijdens verschillende toernooien. Op de nummer drie van de lijst vinden we de Nederlander Ruben Visser terug, die deze plaats met name te danken heeft aan zijn tweede plek tijdens het €10.000 Holdem event tijdens het EPT van Deauville. Maar het is nog lang tot 31 december, dus er kan nog veel veranderen in de lijst.

 

Tagged with: