Bracelet Jonathan Duhamel weer terecht

February 18, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De WSOP Bracelet die eind vorig jaar werd gestolen van Jonathan Duhamel is eindelijk terecht. Even voor de mensen die niets hebben meegekregen van de overval op Duhamel een overzichtje van wat er nu precies gebeurt is. Op de avond van 23 december drong een tweetal mannen het huis binnen van Jonathan Duhamel, die in 2010 het Main Event van de World Series of Poker wist te winnen en daarmee natuurlijk een gouden Bracelet won. Duhamel liep een aantal tikken op, maar wist in alle commotie toch nog de politie te alarmeren. Hoewel deze al vrij snel ter plaatsen was, waren de daders al gevlogen.

Duhamel hield aan de overval een aantal lichte verwondingen over waarvoor hij een avond in het ziekenhuis moest blijven. Tijdens de overval wisten de overvallers een gouden Rolex horloge die Duhamel had gewonnen tijdens een toernooi en cash geld mee te nemen. Ook de gouden WSOP Main Event Bracelet van Duhamel werd tijdens de overval gestolen. En vooral die Bracelet wilde Duhamel graag terug zien omdat die natuurlijk veel emotionele waarde heeft.

Begin januari wist de Canadese politie vier mensen te arresteren die met de zaak te maken hadden. Het ging om drie mannen, waarvan er één al vrij snel werd vrijgelaten en een ex-vriendin van Duhamel die blijkbaar het brein achter de overval was. Toen de verdachten werden aangehouden droeg één van de verdachten de vermiste Rolex, dus die was vrij snel weer terecht. Alleen van de Bracelet ontbrak tot op heden elk spoor.

Nu is dus ook Bracelet eindelijk terecht of in elk geval een deel van de Bracelet is weer terecht. De Bracelet werd gevonden door een straatveger in Montreal. de straatveger was aan het werk in de Ville-Marie Tunnel en vond toen de Bracelet in de goot. De Bracelet is erg gehavend en iemand heeft geprobeerd de naam van Duhamel van de Bracelet af te krassen, zie de foto bij dit artikel.

Duhamel liet in een verklaring weten erg blij zijn met het feit dat de Bracelet is teruggevonden, zeker vanwege de emotionele waarde. De Bracelet is vooralsnog overgedragen aan de politie van Montreal omdat deze nog steeds een bewijsstuk is in het onderzoek. Maar de politie heeft Duhamel verzekerd dat hij zijn Bracelet zo snel mogelijk weer terug in zijn bezit zal hebben.

Tagged with: