Meerdere tafels tegelijk spelen

February 21, 2012 Posted in Poker Tips by

De meeste poker profs of eigenlijk alle poker profs die ook online actief zijn, spelen niet één tafel per keer, maar hebben meerdere vensters open staan en spelen op die manier meerdere toernooien of cash games tegelijkertijd. Zeker als je meerdere cash games tegelijkertijd speelt kan dit je winstkansen enorm vergroten. Toch is het ook oppassen geblazen, want je kan natuurlijk ook veel geld verliezen op deze manier. Veel relatief onervaren spelers zien op tv dat de profs meerdere tafels tegelijk spelen en willen dit thuis ook proberen en vaak loopt dit uit op een fiasco. Daarom nu wat poker tips om je eerste stappen op het multi table gebied hopelijk wat beter te laten verlopen.

De eerste en belangrijkste poker tip in dit geval is natuurlijk dat je neit met teveel tafels tegelijk moet beginnen. Probeer er eerst eens twee tot vier tegelijk en kijk hoe dat gaat. Op het moment dat je er gewend aan bent dat je verschillende tafels op hetzelfde moment in de gaten moet houden kan je er misschien één of twee tafels bij nemen. Maar begin niet meteen met twaalf tafels of zo, de kans is erg groot dat je dit niet bij zal kunnen houden en dus een hoop geld zal gaan verliezen.

Maak ook altijd goed gebruik van de “player note” optie, die de meeste online poker rooms hebben. Op die manier kan je makkelijk bijhouden of iemand een fish is of juist een briljante speler en weet je dus ook of je een hand met die speler uit de weg moet gaan op het moment dat je gedwongen wordt meerdere handen op hetzelfde moment te spelen. Want, dat zal zeker gaan gebeuren. De meeste tijd zal je veel slechte handen op veel tafels folden. Maar, op een bepaald moment zal je veel goede handen krijgen op hetzelfde moment.

Als dat gebeurt, kies dan goed uit welke je speelt en welke je wellicht laat gaan. Kijk hiervoor naar je player notes en hoe de actie aan de bewuste tafel was. Dat is ook de rede waarom je niet met te veel tafels ineens moet beginnen, je moet altijd in staat zijn om bij te kunnen houden hoe het spel aan elke tafel verloopt en hoe je in een bepaalde hand bent terecht gekomen. Zorg er ook voor dat je de hele tijd de maximale stack hebt, dus als je een pot verliest, vul je meteen je stack aan om zo maximaal te kunnen profiteren van een eventuele all in of om bepaalde all in bets juist uit de weg te gaan.

Tagged with: