Jason Mercier weer op de eerste plaats van de Global Poker Index

February 24, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Afgelopen week heeft Jason Mercier weer de eerste plaats bereikt van de Global Poker Index. De GPI houdt de toernooi resultaten bij van professionele poker spelers in een ranglijst. Door de goede resultaten van Mercier begin dit jaar heeft Erik Seidel zijn eerste plaats in moeten leveren. Ook Bertrand “Elky” Grospellier deed goede zaken tijdens de eerste toernooien van dit jaar en wist daardoor de tweede plaats in te nemen in de GPI ranglijst. Hierdoor is Erik Seidel teruggezakt naar de derde plaats en daarmee bezet hij de voor hem laagste positie sinds 26 december 2011.

Seidel had een geweldig laatste kwartaal vorig jaar, maar wist begin dit jaar veel minder indrukwekkende prestaties neer te zetten. Daar komt nog bij dat er tot zover dit jaar een stuk minder toernooien gespeeld zijn die punten opleveren voor de GPI. Hierdoor is er eigenlijk geen andere speler in de lijst die zoveel punten is gezakt als Seidel. Doordat de resultaten uit voorgaande periodes minder punten waard worden en Seidel weinig punten heeft gehaald om dit goed te kunnen maken heeft Seidel dit jaar meer dan 280 punten verloren. Maar, met zijn derde plaats hoeft Seidel zich natuurlijk nog steeds niet te schamen.

Op de plaatsen vier en vijf van de GPI ranglijst is er niks veranderd. De Oekraïensche speler Eugene Katchalov verloor wel wat punten, maar staat nog steeds op de vierde plaats en op nummer vijf vinden we nog steeds de Canadees Shawn Buchanan die gelijk is gebleven in zijn puntenaantal. In de top 10 zijn zowiezo weinig veranderingen, alleen de Engelse prof SamTrickett verloor een hoop punten en is daardoor uit de top tien gevallen. Trickett neemt op het moment de 11de positie in.

Vanaf volgende maand zullen er meer toernooien worden gespeeld die meetellen voor de GPI ranglijst, dus het is te verwachten dat over één of twee maanden er meer verschuivingen in de lijst te bemerken zullen zijn. Seidel heeft in elk geval aangekondigd hard zijn best te zullen gaan doen om te proberen weer op de eerste plaats van de GPI ranglijst te gaan komen.

 

Tagged with: